aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣLive: Νέα Σαλαμίνα - ΑΕΚ 4-0 (ΤΕΛΙΚΟ)

Live: Νέα Σαλαμίνα – ΑΕΚ 4-0 (ΤΕΛΙΚΟ)

Πανηγυρική πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου Coca – Cola πήρε η Νέα Σαλαμίνα. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με το επιβλητικό 4-0 της ΑΕΚ στο «Αμμόχωστος», σε μονό παιχνίδι και σφράγισαν με εμφαντικό τρόπο μία θέση στους «8» της διοργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Μελίσσας, Σεργίου, Άδωνη, Ντιακιτέ (87′ Κατσικάς), Ντάτκοβιτς, Οφόρι, Μάντζεκ, Καρλίτος, Μποτεάκ (72′ Κουμουρής), Τσίκο (87′ Φελίπε), Tολεμές (80′ Ντορεγκαράι).

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Τούμπας, Μπέιτς (46′ Γκονθάλεθ), Χριστοφόρου, Μιλίτσεβιτς, Εγγλέζου (65′ Ολαντούντζι), Ασάντε (46′ Φαράζ), Μάμας, Σανχούρχο, Γκιούρτσο, Τρισκόφσκι (46′ Λόπες), Ρομό.

Σκόρερ: Μποτεάκ (πεν.) 20′, Καρλίτος 52′, Ντορεγκαράι 82′, 90+4′ / –

Κίτρινες: Τσίκο, Oφόρι / Ανδρέου, Eγγλέζου, Ασάντε.

Αποβολές: – / Μάμας 90+1′

Στάδιο: N. Papas Group «Αμμόχωστος – Επιστροφή».

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος.

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

Β’ Βοηθός: Σωκράτους Κυριάκος.

4ος: Αθανασίου Κυριάκος.

VAR: Σολωμού Δημήτρης.

AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Εναρξη αγώνα.

5′ Xωρίς κάποια αξιόλογη ευκαιρία μέχρι στιγμής στο παιχνίδι.

8′ Ο Εγγλέζου απομάκρυνε την μπάλα πριν αυτή φθάσει στον Μποτεάκ που περίμενε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ.

9′ Ο Τσίκο με πλάτη προς το τέρμα της ΑΕΚ, έκανε γυριστό σουτ η μπάλα έφυγε έξω.

10′ Η Νέα Σαλαμίνα κέρδισε δύο φάουλ περιμετρικά της περιοχής της ΑΕΚ και προσπάθησε να απειλήσει. Η μακρινή εκτέλεση του Μποτεάκ δεν βρήκε στόχο, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τούμπα η μπάλα.

13′ Ο Τρισκόφσκι βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το σουτ του ήταν άστοχο, ψηλά η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

18′ Δοκάρι για τη Νέα Σαλαμίνα με τον Μάντζεκ! Ο Μποτεάκ πάσαρε στον αρχηγό της Νέας Σαλαμίνας, αυτός σούταρε και η μπάλα κτύπησε στο δεξί δοκάρι.

19′ Πέναλτι για τη Νέα Σαλαμίνα για χέρι του Εγγλέζου στην αρχή της φάσης, στο σουτ του Φλοριάν, καταλογίζει ο διαιτητής Μενέλαος Αντωνίου, αφού πρώτα είδε τη φάση στο on field review με οδηγία του VARίστα. Ορθή απόφαση, ήταν ανοικτό το χέρι του παίκτη της ΑΕΚ.

20′ ΓΚΟΛ για τη Νέα Σαλαμίνα, 1-0 με πέναλτι του Μποτεάκ.

24′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Γκιούρτσο εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Τρισκόφσκι έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω.

26′ Σπουδαία απόκρουση από τον Μελίσσα, σε εξ επαφής σουτ του Τρισκόφσκι, μετά από κόρνερ του Γκιούρτσο και κεφαλιά πάσα του Ρομό.

29′ Δοκάρι για την ΑΕΚ με τον Εγγλέζου! Περίεργη φάση, με μακρινό σουτ του Εγγλέζου, ο Μελίσσας δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας, την άφησε να περάσει νομιζόμενος πως θα φύγει έξω και αυτή κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

35′ Στο έδαφος ο Ασάντε στην περιοχή της Νέας Σαλαμίνας μετά από μονομαχία με τον Οφόρι, διαιτητής και VAR έκριναν ότι δεν υπήρχε κάτι αντικανονικό.

40′ H AEK προσπαθεί να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά για την ώρα γίνεται απειλητική κυρίως από στατικές φάσεις.

45′ Τρία λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

45+2′ Στο έδαφος ο Τρισκόφσκι, το ιατρικό επιτελείο της ΑΕΚ φωνάζει και το φορείο για να πάρει εκτός γηπέδου τον αρχηγό της ΑΕΚ, ο οποίος κρατάει το πρόσωπο του και δείχνει να πονάει πολύ. Έδωσε εντολή στον Λόπες να ζεσταθεί ο Όλτρα.

45+5′ Κερδίζει φάουλ σε καλό σημείο η ΑΕΚ. Πίσω αό την μπάλα Εγγλέζου και Γκιούρτσο.

45+6′ Δοκάρι για την ΑΕΚ στην εκτέλεση φάουλ του Εγγλέζου! Για εκατοστά δεν βρίσκει στόχο ο αριστερός μπακ των κιτρινοπράσινων.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Τέσσερις τελικές για τη Νέα Σαλαμίνα, έξι για την ΑΕΚ. Ένα δοκάρι είχαν οι γηπεδούχοι, δύο οι κιτρινοπράσινοι σε ένα ημίχρονο με αρκετές φάσεις και το πέναλτι του Μποτεάκ στο 20′ να χωρίζει τις δύο ομάδες.

46′ Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου. 

49′ Κίτρινη κάρτα στον Τσίκο.

52′ ΓΚΟΛ για τη Νέα Σαλαμίνα, 2-0 με τον Καρλίτος! Γερό προβάδισμα για τους ερυθρόλευκους. Τσίκο και Καρλίτος συνεργάστηκαν άψογα, ο τελευταίος πλάσαρε ψύχραιμα τον Τούμπα και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους ερυθρόλευκους.

60′ Η Νέα Σαλαμίνα έχει ξεκάθαρο προβάδισμα πλέον για πρόκριση στα προημιτελικά.

63′ Δοκάρι για τη Νέα Σαλαμίνα, δεύτερο για τους ερυθρόλευκους και τέταρτο στο παιχνίδι! Ο Μποτεάκ έκανε υπέροχη ενέργεια, πλάσαρε όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, κτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Τούμπα.

72′ Σουτ του Τσίκο από πλάγια θέση ο Τούμπας άγγιξε την μπάλα και την έστειλε κόρνερ.

79′ Οριζόντιο δοκάρι για την ΑΕΚ σε προσπάθεια του Φαράζ. Η μπάλα κόντραρε πήρε ύψους και κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

81′ ΓΚΟΛ για τη Νέα Σαλαμίνα με τον Ντορεγκαράι, 3-0! Έφυγαν στην αντεπίθεση οι ερυθρόλευκοι με τον Καρλίτος, έκανε το σουτ ο Ντορεγκαράι έβαλε το κεφάλι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αγκαλιά με την πρόκριση η Νέα Σαλαμίνα!

90+1′ Απευθείας κόκκινη στον Μάμα για φάουλ στον Μαργκάσα. Άπλωσε το πόδι και κτύπησε με τις τάπες τον ποδοσφαιριστή των ερυθρόλευκων.

90+4′ ΓΚΟΛ για τη Νέα Σαλαμίνα με τον Ντορεγκαράι! Έκλεψε την μπάλα από τον Γκονθάλεθ και αμαρκάριστος πλάσαρε την μπάλα στα δίχτυα. Διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των ερυθρόλευκων.

Τέλος αγώνα.

Το κείμενο ανανεώνεται…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ