aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΝέα Σαλαμίνα – ΑΕΚ 4-0: Ερυθρόλευκη καταιγίδα τεσσάρων μποφόρ! (vid)

Νέα Σαλαμίνα – ΑΕΚ 4-0: Ερυθρόλευκη καταιγίδα τεσσάρων μποφόρ! (vid)

Πανηγυρική πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου Coca – Cola πήρε η Νέα Σαλαμίνα. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με το επιβλητικό 4-0 της ΑΕΚ στο «Αμμόχωστος», σε μονό παιχνίδι και σφράγισαν με εμφαντικό τρόπο μία θέση στους «8» της διοργάνωσης.

Μποτεάκ με πέναλτι (20′), Καρλίτος (52′) και Ντορεγκαράι (82′, 90+4’) υπέγραψαν με τα γκολ τους τον θρίαμβο για την ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη, η οποία εκμεταλλεύθηκε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, είχε περισσότερη θέληση από τον αντίπαλο και πήρε πανάξια την πρόκριση.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με οκτώ (!) αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα κόντρα στην Ανόρθωση, με τον Χοσέ Λουίς Όλτρα να εμπιστεύεται ποδοσφαιριστές με λίγο χρόνο συμμετοχής στη σεζόν, όπως οι Τούμπας, Μπέιτς, Χριστοφόρου και Ασάντε. Οι Λαρνακείς είχαν τρία (!) δοκάρια, με τους Εγγλέζου (29’, 45+6’) και Φαράζ (79’), ενώ δύο δοκάρια είχε και η Νέα Σαλαμίνα με τον Μάντζεκ (18’) και Μποτεάκ (63’).

Ο χορός των τερμάτων άρχισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Έρικ Μποτεάκ στο 20’. Στο 18’ οι ερυθρόλευκοι είχαν δοκάρι με τον Μάντζεκ, όμως στην αρχή της φάσης έγινε χέρι από τον Εγγλέζου, σε σουτ του Φλοριάν.

Ο διαιτητής Μενέλαος Αντωνίου δεν αντιλήφθηκε την παράβαση, όμως ο VARίστας (Δημήτρης Σολωμού) τον κάλεσε να πάει στο on field review. Μερικές επαναληπτικές προβολές ήταν αρκετές για να διαπιστώσει ο διαιτητής την παράβαση από τον Εγγλέζου, ο οποίος είχε υψωμένο το χέρι πάνω από τον ώμο και αύξησε τον όγκο του.

Το προβάδισμα της Νέας Σαλαμίνας εδραιώθηκε στο 52’, όταν Τσίκο και Καρλίτος αντάλλαξαν πολύ γρήγορα την μπάλα και ο δεύτερος πλάσαρε ψύχραιμα τον Τούμπα δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα της Αμμοχώστου. Ο Ντορεγκαράι στο 82′ με κεφαλιά, μετά από προσπάθεια του Καρλίτος έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των γηπεδούχων και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, αφού έκλεψε την μπάλα από τον Γκονθάλεθ, πλάσαρε ιδανικά και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

Mε δέκα ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσε τον αγώνα η ΑΕΚ λόγω αποβολής του Μάμα με απευθείας κόκκινη για βίαιο φάουλ στον Μαργκάσα με τις τάπες του ποδιού στο 90+1′. Δεν έφτανε η ντροπιαστική ήττα, η ΑΕΚ έχασε και τον Τρισκόφσκι που αποχώρησε τραυματίας λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Σκοπιανός δέχθηκε κτύπημα στη μέση και μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική για εξετάσεις.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Μελίσσας, Σεργίου, Άδωνη, Ντιακιτέ (87′ Κατσικάς), Ντάτκοβιτς, Οφόρι, Μάντζεκ, Καρλίτος, Μποτεάκ (72′ Κουμουρής), Τσίκο (87′ Φελίπε), Tολεμές (80′ Ντορεγκαράι).

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Τούμπας, Μπέιτς (46′ Γκονθάλεθ), Χριστοφόρου, Μιλίτσεβιτς, Εγγλέζου (65′ Ολαντούντζι), Ασάντε (46′ Φαράζ), Μάμας, Σανχούρχο, Γκιούρτσο, Τρισκόφσκι (46′ Λόπες), Ρομό.

Σκόρερ: Μποτεάκ (πεν.) 20′, Καρλίτος 52′, Ντορεγκαράι 82′, 90+4′ / –

Κίτρινες: Τσίκο, Oφόρι / Ανδρέου, Eγγλέζου, Ασάντε.

Αποβολές: – / Μάμας 90+1′

Στάδιο: N. Papas Group «Αμμόχωστος – Επιστροφή».

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος.

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

Β’ Βοηθός: Σωκράτους Κυριάκος.

4ος: Αθανασίου Κυριάκος.

VAR: Σολωμού Δημήτρης.

AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ