aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚυπριακό πρωτάθλημα: Δύσκολο αφού δεν τα βρίσκουν οι «Big 6»

Κυπριακό πρωτάθλημα: Δύσκολο αφού δεν τα βρίσκουν οι «Big 6»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Έντονη διαφωνία και σε κάποιες στιγμές ένταση, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει καμία κατάληξη όσον αφορά στο μέλλον του πρωταθλήματος, ήταν το αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης των προέδρων των ομάδων της πρώτης εξάδας. Ο καθένας βλέπει το συμφέρον της ομάδας του. Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη και το σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί, σε συνδυασμό και με τη θέση όλων των σωματείων του δεύτερου γκρουπ που επιθυμούν διακοπή του πρωταθλήματος, στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα συγκληθεί τις επόμενες μέρες, η συντριπτική πλειονότητα των σωματείων Α’ Κατηγορίας επιθυμεί διακοπή του πρωταθλήματος.

Στην τηλεδιάσκεψη, Χαμπολλάς και Καραπατάκης εξέφρασαν ξεκάθαρα τη θέση για επανέναρξη του πρωταθλήματος. Δεν βλέπουν τον λόγο να διακοπεί, αφού η Ανόρθωση επιθυμεί να διεκδικήσει τον τίτλο και η ΑΕΚ πλέον έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους ποδοσφαιριστές της. Παράλληλα, ο κ. Καραπατάκης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως, οι πλείστες ομάδες επιθυμούν να ολοκληρωθεί πρόωρα η σεζόν.

Ο πρόεδρος της Ομόνοιας Σταύρος Παπασταύρου, έθεσε δύο όρους για να στηθεί και πάλι η μπάλα στη σέντρα: να διαιτητεύσουν τους αγώνες ξένοι διαιτητές και με κάθε τρόπο να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας που αναπόφευκτα θα οδηγηθεί σε οριστική διακοπή, να ισχύσει η σημερινή βαθμολογία, η οποία οδηγεί την Ομόνοια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι υπόλοιπες τρεις ομάδες, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και ΑΕΛ κράτησαν ουδέτερη στάση, εκφράζοντας σε γενικές γραμμές τις επιφυλάξεις τους για επανέναρξη του πρωταθλήματος. Η ΑΕΛ, επίσης, τάσσεται υπέρ της καθόδου ξένων διαιτητών.

Η ΚΟΠ, λοιπόν, θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση όταν και εφόσον το Υπουργείο Υγείας απαντήσει στα ερωτήματα που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία και αφορούν στις προϋποθέσεις επανέναρξης των προπονήσεων και του πρωταθλήματος με πρώτιστο μέλημα την υγεία των ποδοσφαιριστών και των προπονητών. Επίσης, δεν πρόκειται να γίνει συνάντηση της ΚΟΠ με επιδημιολόγους, αφού τα όποια ερωτήματα θα απαντηθούν γραπτώς από το Υπουργείο Υγείας και θα αφορούν στον τρόπο που θα πραγματοποιούνται οι προπονήσεις, τη διαδικασία απολύμανσης των χώρων που θα προπονούνται οι ομάδες, όπως επίσης και τα αναγκαία μέτρα που επιβάλλονται σε περίπτωση επανέναρξης του πρωταθλήματος.

Όταν η Ομοσπονδία λάβει την έκθεση του Υπουργείου Υγείας τότε η ΚΟΠ θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση για να ενημερώσει τα Σωματεία, θα ακούσει τις θέσεις τους και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα πάρει την κρίσιμη απόφαση. Όπως διαμορφώνεται το σκηνικό, φαντάζει δύσκολο έως απίθανο να στηθεί ξανά η μπάλα στη σέντρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ