aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚβιλιτάια και Μαέ πήραν στο κατόπι τον Ντιγκινί

Κβιλιτάια και Μαέ πήραν στο κατόπι τον Ντιγκινί

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο αρχισκόρερ του α’ γκρουπ, Νικολά Ντιγκινί (16 γκολ), έχασε το χθεσινό παιχνίδι του Απόλλωνα με τον Ολυμπιακό (2-0) και ο διώκτης του, Γκιόργκι Κβιλιτάια άδραξε την ευκαιρία και τον πλησίασε στα δύο τέρματα φτάνοντας στα 14.

Ο Γεωργιανός της Ανόρθωσης «είδε δίκτυα» στο χθεσινό 1-2 από την ΑΕΛ μετά από τρία ματς, αφού είχε σκοράρει στο 2-2 με τον Απόλλωνα. Προηγουμένως, όμως, είχε να πετύχει γκολ για οκτώ αγωνιστικές. Συνοπτικά, στα τελευταία 12 παιχνίδια σκόραρε μόλις δύο φορές, κάτι που πιστοποιεί άλλωστε το ντεφορμάρισμα του.

Το ερώτημα ασφαλώς είναι αν το γκολ που πέτυχε θα σημάνει την απαρχή της επιστροφής του σε συχνότερη επαφή με τα δίχτυα, ώστε να κυνηγήσει το ένα από τα δύο χρυσά παπούτσια (το άλλο θα πάρει ο πρώτος σκόρερ του β’ γκρουπ).

Απειλητικά, όμως, έχει πλησιάσει ο Ραιάν Μαέ. Ο Βέλγος πέτυχε τα δύο γκολ της ΑΕΛ στη χθεσινή νίκη εις βάρος της «Μεγάλης Κυρίας» και έφτασε τα 12 γκολ. Ο επιθετικός των γαλαζοκιτρίνων μάλιστα, πέτυχε τα οκτώ από τα τέρματά του στο πρωτάθλημα μετά την 21η αγωνιστική, δείγμα ότι πήρε πάνω του στην πιο σημαντική στροφή του δρόμου. Τώρα, αν θα καταφέρει να απειλήσει τους Ντιγκινί και Κβιλιτάια, θα φανεί στη συνέχεια.

Στα 12 γκολ βρίσκονται επίσης οι Πίττας (Απόλλων) και Τρισόφσκι (ΑΕΚ).

Οι σκόρερ του α’ ομίλου

Ντιγκινί Απόλλων 16
Κβιλιτάια Ανόρθωση 14
Μαέ ΑΕΛ 12
Τρισκόφσκι ΑΕΚ 12
Πίττας Απόλλων 12
Μάντζης Ολυμπιακός 10
Ασάντε Ομόνοια 8
Μπάμπιτς ΑΕΛ 7
Παπουλής Ομόνοια 7
Οκριασβίλι Ανόρθωση 7
Ριέρα ΑΕΛ 6
Μπένσοπ Απόλλων 6
Ματέι Απόλλων 6
Ναράνχο ΑΕΚ 6
Τσέποβιτς Ομόνοια 6
Τόρες ΑΕΛ 5
Τολεμές ΑΕΚ 5
Νταμπό Απόλλων 5
Τζιωνής Ομόνοια 5

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ