aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚίρζης: Ξεκάθαρος για ξένους-Κύπριους διαιτητές και όσους ζητούν αύξηση ομάδων

Κίρζης: Ξεκάθαρος για ξένους-Κύπριους διαιτητές και όσους ζητούν αύξηση ομάδων

Ξεκάθαρος όσον αφορά στον λόγο που ζήτησε πρώτη ξένους διαιτητές η Εταιρεία Απόλλων, ήταν ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης, μιλώντας στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Βάλε ένα Γκολ» με τους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου (δείτε εδώ ολοκληρωμένη τη συνέντευξη).

«Γενικά οι Κύπριοι διαιτητές χρειάζονταν ένα σοκ. Δεν θεωρώ πως δεν υπάρχουν καλοί. Απλώς υπήρχε πολλή πίεση φέτος και κάπου χάθηκε το παιχνίδι. Δεν είναι θέμα ανεπάρκειας. Όταν στείλαμε επιστολή στην Ε.Δ., ζητήσαμε ξένους για να συμπληρώσουν τους Κύπριους επειδή ο ανταγωνισμός βελτιώνει τους πάντες. Το κυπριακό ποδόσφαιρο έκανε μεγάλα άλματα από τότε που αυξήθηκαν οι ξένοι παίκτες», είπε και συνέχισε:

«Οι ομάδες οι δικές μάς έκαναν μεγάλο βήμα στην Ευρώπη επειδή ήρθαν ξένοι παίκτες. Όταν ήρθαν ξένοι διαιτητές είδαμε εξαιρετικές διαιτησίες από Κυπρίους. Τους βοηθάμε να φύγει το θέμα προκατάληψης και ταυτόχρονα βελτιώνει τους Κύπριους. Ο ανταγωνισμός θα βοηθήσει, είδαμε πως υπήρξαν καλύτερες διαιτησίες από τους ξένους και βελτίωση για τους Κύπριους. Δεν θυμάμαι ντέρμπι με ρεσιτάλ διαιτησίας όπως αυτό που είχαμε με τον Πορτογάλο. Και λάθη να έκανε ο κόσμος θα τα περνούσε στο ντούκου».

Για το ότι δεν θα μπορούν να έρθουν ξένοι διαιτητές με την επανέναρξη, είπε: «Το σεβόμαστε αυτό, δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Η πανδημία είπαμε είναι πόλεμος. Είμαι σίγουρος ότι οι Κύπριοι διαιτητές θα είναι σε καλύτερη κατάσταση να κάνουν καλύτερες διαιτησίες όταν επαναρχίσει το πρωτάθλημα».

Σχετικά με το ότι κάποιες ομάδες συζητάνε το ενδεχόμενο αύξησης ομάδων εν καιρώ πανδημίας σχολίασε: «Νομίζω ότι 12 ομάδες είναι υπεραρκετό, ακόμη και 10 θα ήταν πιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Από την στιγμή που συμφωνούμε σχεδόν όλοι στις 12 ομάδες νομίζω ότι αυτή την στιγμή είναι πολύ καλός αριθμός».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ