aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΚάστανος: «Όταν πήγα στην Ιταλία, νόμιζαν πως ήμασταν Τουρκία»

Κάστανος: «Όταν πήγα στην Ιταλία, νόμιζαν πως ήμασταν Τουρκία»

Δηλώσεις στην κάμερα της Cytavision και στην εκπομπή «Ώρα για μπάλα» παραχώρησε ο Γρηγόρης Κάστανος. Ο Κύπριος άσος, ανέφερε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στα πρώτα του χρόνια στην Ιταλία, εξιστόρησε την ιστορία με τον τεχνικό του διευθυντή ενώ τόνισε τη σημαντικότητα του να αγωνίζεσαι με τη φανέλα της χώρας σου.

Διαβάστε επίσης: Oι πρώτες δηλώσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο για την υπόθεση του βιασμού

Αναλυτικά: «Ήταν δύσκολο για του γονιούς μου να αφήσουν ένα παιδί 15χρόνο να φύγει, ήταν η δουλειά μου ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής. Με άφησαν να πάω δεν έφεραν καμία αντίρρηση στήριξαν την απόφαση μου και ήταν πάντα δίπλα μου. Δεν υπήρξε αντίδραση και αν  υπήρχε θα πήγαινα μόνος μου. Η μάνα μου το κατάλαβε επειδή με ήθελε η Γιουβέντους και είπε “αυτός έχει κάτι ιδιαίτερο για να τον θέλει η Γιουβέντους” και κατάλαβε ότι αν δεν πήγαινα στην Ιταλία θα πήγαινα κάπου αλλού.

Αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες, δεν ήξερα τη γλώσσα, ο προπονητής μου ήταν άλλης σχολής ήταν του «κατενάτσιο», αλλά ωρίμασα ήμουν έτοιμος να αντιμετωπίσω κάθε δυσκολία. Και οι δυσκολίες ήταν πολλές μου έλειπαν όλοι έχασα τους φίλους μου την οικογένεια μου, τους είχα επιθυμήσει όλους. Ήταν όμως το όνειρο μου και το κυνήγησα! Σε ένα βαθμό το πέτυχα αλλά ακόμη έχουμε»…

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Εγώ ο Πιέρος ο Λαΐφης αντιπροσωπεύουμε τη πατρίδα μας στο εξωτερικό. Αρχίζουμε και μπένουμε σαν Κύπρος στον χάρτι. Μια ιστορία που ξανά είπα σε συνέντευξη μου, βρέθηκα με τον τεχνικό διευθυντή μας και μου είπε “κερδίσατε την Σλοβενία εε.. σημαίνει έχετε καλούς ποδοσφαιριστές, αρά θα πρέπει να παρακολουθούμε τα παιχνίδια σας”. Όταν πήγα εγώ εκεί νόμιζαν πως εμείς ήμασταν Τουρκία. Το άκουσα και στεναχωρήθηκα τόσο πολύ…»

«Είναι τεράστιος ρόλος η Εθνική ομάδα δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα να αγωνίζεσαι με τα χρώματα της χώρας σου. Όλα τα έχει η Εθνική ομάδα. Έρχονται βλέπουν τα παιχνίδια πολλοί σκάουτερς και αν αγωνίζεσαι καλά φαίνεσαι. Είναι σημαντικές οι Εθνικές για τους σκάουτερς.

Στο Παραλίμνι δεν είχαμε γήπεδο να κάνουμε προπόνηση, δεν είχαμε ρούχα, ένα παντελονάκι και κάθε μέρα το έπλενε η μάνα μας. Τώρα; Έχουν τα πάντα αλλά πρέπει να έχουν περισσότερη θέληση. Αυτό που με νευριάζει είναι οι μπαμπάδες που θέλουν να κάνουν τα παιδιά τους ποδοσφαιριστές αν δεν θέλουν οι ίδιοι να γίνουν δεν θα γίνουν… Έχουμε πολύ ταλέντο αλλά δίνουμε στους ξένους δέκα ευκαιρίες και στον Κύπριο καμία. Η συμβουλή μου είναι μία: Θέληση και δουλειά!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ