aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚαραβίδας: «Αν πάμε στις δώδεκα ομάδες θα χάσουμε πολλά...»

Καραβίδας: «Αν πάμε στις δώδεκα ομάδες θα χάσουμε πολλά…»

Την άποψη πως το κυπριακό ποδόσφαιρο θα χάσει πολλά, με πρωτάθλημα δώδεκα ομάδων και όχι δεκατεσσάρων, ως είναι, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δόξας, Κώστας Χριστοδούλου με δηλώσεις του στον Super Sport FM. Τόνισε ότι θα πρέπει επίσης να πάμε στους τέσσερις Κύπριους ποδοσφαιριστές, ώστε να βοηθηθεί η Εθνική.

Όσα δήλωσε ο Κώστας Χριστοδούλου:

Για τον αριθμό των ομάδων στο πρωτάθλημα: «Βλέπουμε το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων 15 χρόνων, και στο πάνω αλλά και στο κάτω διάζωμα. Το έχω πει πολλές φορές, δεν είναι θέμα να λέω θέλω 12 ή 16 ομάδες. Θεωρώ τον εαυτό μου γνώστη του ποδοσφαίρου, ασχολούμαι τόσα χρόνια. Έχω δείξει και ως μάνατζερ, αλλά και ως πρόεδρος τι μπορώ να κάνω, με μία ομάδα που θα πάει πιο κοντά στους μεγάλους και έχω άποψη όταν μιλάω. Υπάρχουν κριτήρια και μελέτες που λένε ότι το πιο καλό πρωτάθλημα γίνεται με 14 ομάδες και το είδαμε και με την Εθνική μας ομάδα, πως τροφοδοτείται από μικρομεσαίες ομάδες. Ο Παρασκευάς, ο Ηλία, ο Πίττας και άλλοι πόσοι. Ναι, αν πάμε στις 12 θα χάσουμε πολλά. Δεν έχει σημασία πως θα γίνει, βλέπουμε ότι έχουμε κάτι καλό και πρέπει να το κρατήσουμε.

Είναι οικονομικά τα οφέλη και ο λόγος που δεν πάμε στις 14 ομάδες. Ο Κωνσταντίνος Σωτηρίου πήγε εξαιρετικά, και αν ήταν ο Μουχτάρης ποια θα ήταν η διαφορά; Καμία, γιατί τα παιδιά παίζουν και έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Υπάρχουν παίκτες με τεράστιες δυνατότητες, όπως αυτοί της Ομόνοιας, ο Ιωάννου που έχει ήδη φύγει, ο Πίττας που είναι εκπληκτικός και σίγουρα θα ξεπεράσει και τον πατέρα του, ο μικρός σκοράρει και αυτό πουλάει. Βγάλαμε πολλά παιδιά με τις 14 ομάδες. Πρέπει επίσης να πάμε στους τέσσερις Κύπριους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να κάτσουμε κάτω και να δούμε το συμφέρον του ποδοσφαίρου και όχι το προσωπικό συμφέρον του καθενός. Οι μεγάλοι δεν παίζουν με πολλούς Κύπριους, μόνο οι πιο μικρές ομάδες. Στο παρελθόν, κρατούσαμε την «πιπίλα» για τους κόκκινους φακέλους, μετά για τις 14 ομάδες. Πρέπει να το δούμε σοβαρά το θέμα, αν θέλουμε να έχουμε καλό ποδόσφαιρο. Πως γίνεται να χρεοκοπεί μία ομάδα, πόσο κακή μεταχείριση μπορεί να γίνεται. Εγώ πήρα μία ομάδα με χρέη και την έκανα ομάδα μοντέλο, κάνουμε γήπεδο δικό μας, πληρώνουμε στην ώρα μας και όλα λειτουργούν ρολόι. Πως γίνεται η Δόξα να έκανε τόση πρόοδο και το ποδόσφαιρο να μην μπορεί. Αν γίνει αυτό που σας λέω σε μερικά χρόνια θα γεμίζει το «ΓΣΠ», γιατί θα πηγαίνουν όλοι να δουν την Εθνική μας ομάδα».

Για την πηγή εσόδων: «Το Καλοκαίρι κοιτάμε τα έξοδα μας και κάνουμε τον κατάλληλο προϋπολογισμό. Ο κάθε ένας του συμβουλίου και του τεχνικού επιτελείου κάνει την δουλειά του, την δουλειά που πρέπει».

Για το γηπεδικό: «Μακάρι να πάνε όλα καλά και του χρόνου σας περιμένουμε όλους στο “κλουβί” στην Περιστερώνα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ