aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Και τρίτο περιστατικό με σοβαρό πρόβλημα υγείας ποδοσφαιριστή»

«Και τρίτο περιστατικό με σοβαρό πρόβλημα υγείας ποδοσφαιριστή»

Στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Τα λέμε όλα» μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν τα αδέρφια Αντρέας (σ.σ. ανήκει στην Ομόνοια, αγωνιζόταν στη Νέα Σαλαμίνα ως δανεικός) και Παναγιώτης Φραγκέσκου (σ.σ. αγωνίζεται στην Αλκή).

«Ο Παναγιώτης έκανε εξειδικευμένες εξετάσεις στο Ισραήλ, ο Αντρέας (σ.σ. κεντρική φωτό) εξετάστηκε εδώ προληπτικά, και ανακαλύφθηκε το πρόβλημα. Εξετάζουμε και ένα τρίτο περιστατικό και να δούμε το πρόβλημα, το οποίο είναι παρόμοιο. Θα γνωρίζουμε τα νέα μέχρι την Δευτέρα για τον ποδοσφαιριστή», ανεφερε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις, και αυτές διερευνούμε. Μπορεί να είναι η κληρονομικότητα, ασθένεια. Δεν είμαστε γιατροί, και αυτό περιμένουμε. Να μας πουν ποιο είναι το πρόβλημα. Αυτό που μας ανησυχεί, είναι πως το βρήκαμε εντελώς τυχαία και ότι είναι επικίνδυνο. Μπορεί να στοιχίσει τη ζωή κάποιου ποδοσφαιριστή. Να γίνει μια διερευνήσει να δούμε από πού προήλθε αυτό το πράγμα, πρέπει να βρούμε απαντήσεις».

Για τους ιατρικούς ελέγχους στους οποίους πρέπει να υποβάλλονται οι παίκτες, τόνισε: «Σίγουρα θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι. Είμαστε σε επαφή με τους ποδοσφαιριστές, ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα έτυχε να είναι και η ενημέρωση για το πώς πρέπει να προφυλάσσονται από ουσίες. Δεν είμαστε μέσα στα αποδυτήρια, δεν είμαστε γιατροί, για να γνωρίζουμε τα πράγματα. Εμάς η δουλειά μας είναι η ψυχολογική στήριξη των ποδοσφαιριστών, μετά που βρίσκουμε το πρόβλημα. Είναι δυσάρεστο αυτό, χρίζει διερεύνησης και πρέπει όλοι μαζί να εξαλείψουμε τους κινδύνους».

Σχετικά με το πώς θα χειριστεί το θέμα ο ΠΑΣΠ και το τρίτο περιστατικό σοβαρού προβλήματος υγείας που είπε πως υπάρχει, είπε: «Είναι παίχτης της πρώτης κατηγορίας, είναι νεαρός. Θα δούμε, μπορεί να είναι μια διαβολική σύμπτωση. Ψάχνουμε να δούμε αν τους συνδέει κάτι τους εν λόγω τρεις ποδοσφαιριστές. Δεν θέλω να θίξω κανέναν, προς Θεού. Θέλουμε βοήθειες. Είναι υποχρέωση της πολιτείας. Θα πάμε στην Βουλή προσεχώς. Οφείλει η πολιτεία να μας στηρίξει. Τα επιβαρυνόμαστε όλα τα έξοδα μέσω των εσόδων του Συνδέσμου και πρέπει λοιπόν να μας δει με άλλο μάτι. Να στηριχτεί η δομή του Κύπριου ποδοσφαιριστή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ