aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ κατάθεση Παπασταύρου είναι «κρυπτογραφημένη με κωδικό που αλλάζει ο Παπασταύρου»!

Η κατάθεση Παπασταύρου είναι «κρυπτογραφημένη με κωδικό που αλλάζει ο Παπασταύρου»!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Ούτε η λέξη αλαλούμ δεν μπορεί να αποδώσει σωστά τις εξελίξεις σχετικά με την κατάθεση Παπασταύρου στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού. Ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, σε χθεσινή κατάθεσή του στην Αστυνομία, κατήγγειλε τον ερευνώντα λειτουργό, Χάρη Σαββίδη για κατάχρηση εξουσίας. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ο πρόεδρος της Ομόνοιας δεν έδωσε ποτέ κατάθεση στην Επιτροπή!

«Ενώ το πόρισμα βρίσκεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας, λόγω του ότι επιστράφηκε από τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα αν θέλαμε να συμπληρώσουμε οτιδήποτε, έχει ακόμη ένα πόρισμα η Αστυνομία χωρίς να το έχει πάρει από την Επιτροπή. Είπαν ότι τους το έδωσε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας που ενδεχομένως ο κ. Χάρης Σαββίδης, μετά από δεύτερες σκέψεις, να πήγε να το πήρε εκείνο που κράτησε εκεί. Το παράδοξο δαμαί είναι ότι ο κ. Σαββίδης έχει κάνει υπέρβαση και κατάχρηση εξουσίας. Μου δόθηκε η ευκαιρία να το καταγγείλω», ανέφερε χαρακτηριστικά στο «Sigma», ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους και πρόσθεσε:

«Στην Επιτροπή, όπως έλεγα εγώ, ουδέποτε δόθηκε κατάθεση και πραγματικά οφείλει και ο κύριος Σαββίδης μια απολογία, οφείλει και ο κύριος Παπασταύρου μια απολογία, οφείλει και το ΑΚΕΛ μία απολογία και οφείλουν και οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, που ενέγραψαν θέμα στη Βουλή ότι εγώ προσπαθούσα να καταστρέψω την κατάθεση του Παπασταύρου, που δεν έδωσε. Όταν ένα μέλος της Επιτροπής λέει ότι πήρε κατάθεση από τον Παπασταύρου, η οποία κατάθεση λέει τα πάντα, είναι φυσικό όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ή έχουν επιτελικό ρόλο να έχουν κάποιο φόβο, ο φόβος αυτός αντανακλά υπέρ της ομάδας του κύριου Παπασταύρου».

Κι ενώ ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, κατήγγειλε ότι ο Σταύρος Παπασταύρου δεν έχει καταθέσει στην Επιτροπή, ο ερευνών λειτουργός Χάρης Σαββίδης, στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι η κατάθεση Παπασταύρου είναι «προστατευμένη, κρυπτογραφημένη με κωδικό, τoν οποίο μου έχει παραδώσει και o οποίος κωδικός θα αλλάζει». Τόνισε επίσης ότι περιλαμβάνει «τεκμήρια με επιταγές, αποδείξεις και τραπεζικά εμβάσματα!»

ΕΔΩ: Kατάθεση Παπασταύρου: Τεκμήρια με επιταγές, αποδείξεις και τραπεζικά εμβάσματα!

Συγκεκριμένα, στο Podcast του LegalMatters, με οικοδεσπότη τον νομικό και πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομόνοιας, Χριστόφορο Χριστοφή, ο Χάρης Σαββίδης διευκρίνισε ότι η «υψηλής τεχνολογίας» κατάθεση του προέδρου της Ομόνοιας είναι οπτικογραφημένη σε διαδικτυακή πλατφόρμα με μυστικό κωδικό ασφαλείας και η πρόσβασή της επιτρέπεται μόνο στον ερευνώντα λειτουργό της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Για την προετοιμασία της κατάθεσης, ο Χάρης Σαββίδης, ανέφερε τα ακόλουθα: «Με τον κ. Παπασταύρου επιδίωξα εγώ ο ίδιος να έρθω σε επαφή μαζί του, όταν η Ομόνοια είχε ευρωπαϊκά παιγνίδια στο τέλος Αυγούστου. Στόχος μου ήταν να αρθούν οι επιφυλάξεις του, ότι αυτά που θα πει δεν θα πάνε του βρόντου και δεν θα τύχουν οποιασδήποτε διαρροής. Έγιναν 2-3 κατ’ ιδίαν συναντήσεις, κάποιες από τις οποίες και στο γραφείο μου για να γνωρίσει ο ένας τον άλλον καλύτερα. Αποφάσισε να καταθέσει. Λέγονται πολλά και διάφορα κι έγινε μεγάλος ντόρος πριν την κατάθεση του κ. Παπασταύρου. Κάποιοι έλεγαν ότι δεν θέλει στην πραγματικότητα να καταθέσει, ύστερα τον κατηγορούσαν ότι αυτά που λέει είναι εκθέσεις ιδεών. Αυτό που συνέβη μετά είναι ότι αφού κατάθεσε, κάποιοι λένε “γιατί να μην ξέρουμε τι είπε και τι έκανε;”. Υπήρχε στον ορίζοντα μια συνομωσιολογία».

Ενδιαφέρον, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Χάρη Σαββίδη, παρουσιάζει και η διαδικασία λήψης της κατάθεσης Παπασταύρου: «Ήταν ένα θέμα που απασχολούσε τον ίδιο και εμένα. Για να έρθει κάποιος να σου εμπιστευθεί στοιχεία, όχι μόνο ο κ. Παπασταύρου ο οποιοσδήποτε, θα πρέπει να διασφαλιστεί, ότι αυτά που θα πει, θα τύχουν εμπιστευτικότητας, της μέγιστης προσοχής και του απορρήτου.

Ο κ. Παπασταύρου εισηγήθηκε και εγώ το αποδέχθηκα. Μου είπε “εγώ την κατάθεσή μου θέλω να την κάνω μόνο σε σένα, θα σου πω κάποια πράγματα, αλλά εκτιμώ ότι θα υπάρχει μια πίεση και θέληση από πολλούς να εξασφαλίσουν αυτά τα στοιχεία”. Η κατάθεση δόθηκε και είναι οπτικογραφημένη μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Ζήτησε ο ίδιος η κατάθεση του να είναι προστατευμένη, κρυπτογραφημένη με κωδικό, τoν οποίο μου έχει παραδώσει λέγοντας και δηλώνοντας εκ των προτέρων ότι όποτε θέλω να ανατρέξω στην οπτικογραφημένη του κατάθεση, μπορώ να το πράξω. Λαμβάνοντας τον κωδικό από τον ίδιο, o οποίος κωδικός θα αλλάζει με στόχο να αποτρέψει από το να έρθει στην κατοχή κάποιου άλλου. Διότι ο κ. Παπασταύρου μιλά για πολλά πράγματα και η διερεύνηση θα γίνεται τμηματικά. Η κατάθεση διήρκησε δύο ώρες περίπου, ενώ προηγήθηκε η off the record συζήτηση. Ταυτόχρονα διαβιβάζει και τεκμήρια γι’ αυτά που αναφέρει».
Όταν ρωτήθηκε αν «υπάρχει και έγγραφη μαρτυρία;», ο Χάρης Σαββίδης απάντησε: «Βέβαια». Και σε νέα ερώτηση «επιταγές, αποδείξεις, τραπεζικά εμβάσματα και τέτοια;», ανέφερε: «Υπάρχουν μάλιστα!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ