aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ εξήγηση στον ΠτΔ για το 0% στα γήπεδα και το 50% στα θέατρα!

Η εξήγηση στον ΠτΔ για το 0% στα γήπεδα και το 50% στα θέατρα!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Μέχρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έφθασαν οι διαμαρτυρίες των φίλων του αθλητισμού για τα περιοριστικά μέτρα στην αθλητική δραστηριότητα λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Ιδιαίτερα παράπονα εκφράζονται για τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών σε όλα τα αθλήματα, καθώς επίσης και στην αναστολή των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων.

Την ίδια ώρα ξενίζει -το λιγότερο- το γεγονός ότι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, σε ανοικτά γήπεδα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ σύμφωνα με τα διατάγματα του υπουργείου Υγείας, στις κλειστές αίθουσες κινηματογράφου και θεάτρων, επιτρέπεται  η προσέλευση κόσμου σε ποσοστό 50% της χωρητικότητάς τους. Το όλο θέμα σχολίασε με χαρακτηριστικό τρόπο και ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας: «Αν στο ΓΣΠ έχουμε 4000 φιλάθλους είναι πιο ακίνδυνο παρά να έχει 100 άτομα σε ένα χώρο όπως είναι η αίθουσα κινηματογράφου».

Στην πρόσφατη σύσκεψη στο Προεδρικό για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ζήτησε εξηγήσεις από τους επιστήμονες – επιδημιολόγους για το συγκεκριμένο θέμα. Οι ειδικοί εξήγησαν ότι η συγκεκριμένη εισήγηση – απόφαση εδράζεται στους ακόλουθους τρεις λόγους:

Στο γεγονός ότι στους ποδοσφαιρικούς αγώνες υπάρχει μεγάλος κι επικίνδυνος για την πανδημία συνωστισμός στις εισόδους και εξόδους κατά την προσέλευση και αποχώρηση των φιλάθλων.

Η γενικότερη συμπεριφορά των φιλάθλων με τα έντονα συναισθήματα που προσφέρει το γήπεδο είναι πολύ διαφορετική (και πιο επικίνδυνη) απ’ ότι των παρευρισκόμενων στον κινηματογράφο και το θέατρο.

Εκφράστηκε επίσης η άποψη ότι η «ποδοσφαιρική βιομηχανία» στην Κύπρο μπορεί να αντέξει λόγω και της τηλεόρασης, ενώ τα θέατρα και οι κινηματογράφοι, χωρίς θεατές θα κλείσουν και θα μπει ταφόπλακα σε κάποιους τομείς της πολιτιστικής δραστηριότητας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ