aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ δεύτερη ευκαιρία της Ομόνοιας και της Κύπρου δια ποδός Άγιαξ

Η δεύτερη ευκαιρία της Ομόνοιας και της Κύπρου δια ποδός Άγιαξ

Ο αποδεκατισμένος λόγω κορωνοϊού Άγιαξ ταξίδεψε στη Δανία και παρά τις σημαντικές απουσίες ποδοσφαιριστών επικράτησε 2-1 της Μίντιλαντ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και έκανε το «χατίρι» στην Κύπρο. Η πρώην ομάδα του Νταβίντ Ακιντόλα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Δανίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ένας εκ των βασικών αντιπάλων της Κύπρου στη μάχη εξασφάλισης των προνομιούχων θέσεων (14ης και 15ης) στη κατάταξη της ΟΥΕΦΑ.

Η Δανία που βρίσκεται στη 14η θέση έμεινε «κολλημένη» στους 27.375 βαθμούς, μόλις 125 πάνω από την Κύπρο που είναι στην 15η θέση. Επομένως, τα δεδομένα παραμένουν ακριβώς ίδια με αυτά που ίσχυαν πριν την σέντρα του αγώνα της Ομόνοιας με την Αϊντχόφεν. Μια ισοπαλία (δίνει 250 βαθμούς) των πρασίνων στον αγώνα με την Γρανάδα για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ αρκεί για να προσπεράσει η χώρα μας τους Δανούς και να βρεθεί στην 14η θέση της κατάταξης!

Το έργο του «τριφυλλιού» απέναντι στην ισπανική ομάδα μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς η βαθμολογία του 5ου ομίλου δείχνει ότι πρόκειται για τον πιο ισχυρό αντίπαλο, όμως η Ομόνοια έδειξε απέναντι σε ομάδες πολύ πιο ισχυρές από αυτήν (Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Γρανάδα) ότι είναι σκληρό «καρύδι».

Η ήττα του Ολυμπιακού Πειραιώς από τη Μάντσεστερ Σίτι άφησε την Ελλάδα στην 17η θέση με 24.200 βαθμούς, όμως θα ριχθούν στη μάχη την Πέμπτη η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Έχοντας τρεις ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η Ελλάδα έχει αυξημένες πιθανότητες να αναρριχηθεί. Η διαφορά της Κύπρου με την Ελλάδα είναι στις οκτώ νίκες, επίδοση που δεν είναι αποτρεπτική. Επομένως, είναι σημαντικό για την Κύπρο να ξεπεράσει τη Δανία εκμεταλλευόμενη τον όμιλο «φωτιά» της Μίντιλαντ με αντιπάλους Λίβερπουλ, Άγιαξ και Αταλάντα.

Υπενθυμίζουμε τη σημαντικότητα της Κύπρου για τη 14η ή τη 15η θέση που αφορά στο πλεονέκτημα για τη σεζόν 2022-23, με την εξασφάλιση συμμετοχής δύο ομάδων στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΚΑΘΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2022-23

Η 11η και η 12η θέση

Ο πρωταθλητής στα playoffs του Champions League

Ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League

Ο Κυπελλούχος στα playoffs του Europa League

Ο τρίτος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League

Ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League

Η 13η και η 14η θέση

Ο πρωταθλητής στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League

Ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League

Ο Κυπελλούχος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League

O τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League

Η 15η θέση

Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League

Ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League

Ο Κυπελλούχος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League

Ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League

Η 16η και η 17η θέση

Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League

Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

H κατάταξη της ΟΥΕΦΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ