aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ ατυχία του Ντιγκινί έδωσε κίνητρο σε Κβιλιτάια, Μαε και Τρισκόφσκι (τα δεδομένα)

Η ατυχία του Ντιγκινί έδωσε κίνητρο σε Κβιλιτάια, Μαε και Τρισκόφσκι (τα δεδομένα)

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου υπενθύμισε σήμερα μέσω της ιστοσελίδας της πως: «Με την αλλαγή της μορφής διεξαγωγής της β’ φάσης του Πρωταθλήματος, η ΚΟΠ αποφάσισε με το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου να αναδειχτεί πρώτος σκόρερ σε κάθε όμιλο ξεχωριστά.

Οι ποδοσφαιριστές μεταφέρουν μαζί τους τα τέρματα που πέτυχαν στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος και με την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής στον πρώτο όμιλο, η κατάταξη στις πρώτες θέσεις είναι διαμορφωμένη ως ακολούθως:

α’ γκρουπ
17 τέρματα: Ντιγκινί (Απόλλων)
14 τέρματα: Κβιλιτάια (Ανόρθωση), Μαέ (ΑΕΛ), Τρισκόφσκι (ΑΕΚ)
12 τέρματα: Πίττας (Απόλλων)
10 τέρματα: Μάντζης (Ολυμπιακός)
9 τέρματα: Οκριασβίλι (Ανόρθωση)
8 τέρματα: Ασαντέ, Τσέποβιτς (Ομόνοια)

Το Goal.com.cy υπενθυμίζει τι ισχύει λοιπόν στη μάχη του α’ γκρουπ. Όπως είναι γνωστό, ο Ντιγκινί του Απόλλωνα, που οδηγεί την κούρσα στον «όμιλο του τίτλου», δεν θα αγωνιστεί ξανά λόγω τραυματισμού. Στις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές λοιπόν, υπάρχουν αντικειμενικές πιθανότητες να τον φτάσουν/προσπεράσουν οι Κβιλιτάια (Ανόρθωση), Μαέ (ΑΕΛ), Τρισκόφσκι (ΑΕΚ).

Επομένως, παρά το ότι οι ομάδες τους είναι αδιάφορες βαθμολογικά, οι συμποδοσφαιριστές τους θα έχουν κίνητρο να τους βοηθήσουν να πάρουν το χρυσό παπούτσι. Μάλιστα, έχουν να δώσουν και μεταξύ τους παιχνίδια. Το πρόγραμμά τους είναι το ακόλουθο:

Ανόρθωση: ΑΕΛ (Τσίρειο), ΑΕΚ («Αντώνης Παπαδόπουλος»)
ΑΕΛ: Ανόρθωση (Τσίρειο), Ολυμπιακός (Μακάρειο)
ΑΕΚ: Ομόνοια (ΑΕΚ Αρένα), Ανόρθωση («Αντώνης Παπαδόπουλος»)

Όσο για τα δεδομένα στον όμιλο του υποβιβασμού, η ΚΟΠ υπενθύμισε τα εξής: «Με την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής στο δεύτερο όμιλο, η κατάταξη στις πρώτες θέσεις είναι διαμορφωμένη ως ακολούθως:

β’ γκρουπ
16 τέρματα: Βάγκνερ (Νέα Σαλαμίνα)
14 τέρματα: Σαντίκ (Δόξα Κατωκοπιάς)
13 τέρματα: Βαλακάρι (Πάφος FC)
12 τέρματα: Ρουσιάς (Ερμής Αραδίππου)
10 τέρματα: Ντανίλο (Νέα Σαλαμίνα), Ρομό, Σάσι (Καρμιώτισσα Πολεμιδιών)
8 τέρματα: Γκάρνερ (ΑΠΟΕΛ), Μπεριγκό (Πάφος FC)»

Εδώ ωστόσο, η κατάσταση είναι πιο ρευστή καθώς απομένουν έξι αγωνιστικές, επομένως είναι περισσότερες οι πιθανότητες να έρθουν τα πάνω κάτω. Ο Βάγκνερ ηγείται, αλλά από τη στιγμή που «ξεμπούκωσε» ο Σαντίκ κόντρα στην Καρμιώτισσα μετά από καιρό με δύο γκολ, μπορεί να τον απειλήσει σοβαρά στα επόμενα ματς καθώς είναι σκόρερ ψυχολογίας.

Ασφαλώς, δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει τον Βαλακάρι ή ακόμα και τον Ρουσιά. Για τους άλλους, προς το παρόν μοιάζει δύσκολο. Ωστόσο, υπάρχει η παράμετρος Καρμιώτισσα, η οποία ύψωσε λευκή σημαία, αγωνίζεται με νεαρούς, δέχεται πολλά τέρματα και επομένως μπορεί να επωφεληθεί σε ένα τέτοιο ματς και να ανέβει στον πίνακα των σκόρερ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ