aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ ανατροπή του σκηνικού και τα επόμενα βήματα της ΚΟΠ για επανέναρξη

Η ανατροπή του σκηνικού και τα επόμενα βήματα της ΚΟΠ για επανέναρξη

Παράταση μέχρι την επόμενη Παρασκευή (18/5) πήρε η απόφαση για την τύχη του πρωταθλήματος. Η ΚΟΠ μετέφερε στην Άτυπη Γενική Συνέλευση την γραμμή της ΟΥΕΦΑ για εξάντληση των πιθανοτήτων ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος και διαμήνυσε πως με τα υφιστάμενα δεδομένα δεν συντρέχει λόγος για λήψη απόφασης οριστικής διακοπής της σεζόν.

Η Ομοσπονδία θα ετοιμάσει πρωτόκολλο υγείας για επανέναρξη του πρωταθλήματος το οποίο θα σταλεί στο Υπουργείο Υγείας για έγκριση και εφόσον πάρει το «πράσινο» φως τότε η μπάλα θα στηθεί στη σέντρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Goal.com.cy συζητήθηκε όπως ετοιμαστεί πρωτόκολλο παρόμοιο με αυτό της Γερμανίας, η οποία είναι η πρώτη χώρα από τα μεγάλα πρωταθλήματα που θα επιστρέψει στα γήπεδα, όμως προτάθηκε όπως το πρωτόκολλο της ΚΟΠ να έχει βάση αυτό της Σούπερ Λίγκα, ώστε να είναι πιο κοντά στα δεδομένα της Κύπρου.

Τις επόμενες μέρες η ΚΟΠ και αντιπροσωπεία ομάδων θα έχουν συνάντηση τόσο με το Υπουργείο Υγείας, όσο και με το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να συζητηθούν και τα οικονομικά δεδομένα για τις απώλειες των σωματείων από την πανδημία του κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης: Στις 15 Μαΐου η απόφαση για το πρωτάθλημα, πάει στην Κυβέρνηση η ΚΟΠ

Φαίνεται πως οι συνεχείς επαφές της ηγεσίας της ΚΟΠ με την ΟΥΕΦΑ και οι αυστηρές συστάσεις από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία για εξάντληση των πιθανοτήτων ολοκλήρωσης της σεζόν έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και έβαλαν… φρένο στο ισχυρό «ρεύμα» διακοπής που δημιουργήθηκε ανάμεσα στα πλείστα σωματεία.

Διαβάστε επίσης: Oι θέσεις των «Big 6» στη Γενική Συνέλευση για το πρωτάθλημα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ