Στις 15 Μαΐου η απόφαση για το πρωτάθλημα, πάει στην Κυβέρνηση η ΚΟΠ

Την επόμενη Παρασκευή θα παρθεί η οριστική απόφαση για την τύχη του πρωταθλήματος. Όπως αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ θα γίνουν νέες συζητήσεις με το Υπουργείο Υγείας για το πρωτόκολλο υγείας και κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Κούμας ενημέρωσε τους εκπρόσωπους των Σωματείων ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για επανέναρξη του πρωταθλήματος, ενώ εκφράστηκαν οι απόψεις όλων των ομάδων.

Τις επόμενες μέρες η ηγεσία της ΚΟΠ θα έχει επαφές με το Υπουργείο Υγείας, ώστε να διευκρινιστούν όλα όσα αφορούν το πρωτόκολλο υγείας για επανέναρξη των προπονήσεων και του πρωταθλήματος, ώστε να διαφανεί κατά πόσο είναι εφαρμόσιμο.

H επίσημη ενημέρωση από την ΚΟΠ: «Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Άτυπης Γενικής Συνέλευσης στο ΓΣΠ.

Μέσα από τη συζήτηση που έγινε, διατυπώθηκαν διάφορες τοποθετήσεις από τα μέλη της Συνέλευσης αναφορικά με την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τη λήψη μέτρων από τη κυβέρνηση κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Θα ακολουθήσει συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ, όργανο το οποίο είναι αρμόδιο να λάβει τις αποφάσεις».

Διαβάστε όλα όσα έγιναν στη Γενική Συνέλευση

14:18 – Φθάνουν στο συνεδριακό κέντρο του ΓΣΠ οι εκπρόσωποι των ομάδων για την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης.

14:40 – Αρχίζει η κρίσιμη Γενική Συνέλευση.

15:01 – Με προστατευτικές μάσκες και αποστάσεις ασφαλείας η Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ.

15:04Η ομιλία του Γιώργου Κούμα στη Γενική Συνέλευση

«Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα σας. Πραγματικά νιώθω ιδιαίτερη χαρά σήμερα καθώς μετά από αρκετό καιρό μπορούμε να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί στην ίδια αίθουσα, λαμβάνοντας βέβαια όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Σχεδόν δύο μήνες από την λήψη των πρώτων μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού είναι πλέον ξεκάθαρο πως η ζωή έχει αλλάξει και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Κύπρο αλλά και σε ολόκληρο το κόσμο.

Ο καθένας από εμάς μπήκε σε μια διαδικασία αξιολόγησης των προτεραιοτήτων και των αναγκών του. Με τον πιο ωμό τρόπο βιώσαμε το πόσο αδύνατος είναι ο άνθρωπος απέναντι σε ένα αόρατο εχθρό, όπως είναι ο ιός.

Παράλληλα, αντιληφθήκαμε την αξία της ζωής και τη σημασία της υγείας. Μείναμε στα σπίτια μας και υπακούσαμε στις οδηγίες της κυβέρνησης και των ειδικών. Συνεχίζουμε να ακολουθούμε τις οδηγίες και ευχόμαστε όσο το δυνατό πιο σύντομα ο κορονοϊός να αποτελέσει παρελθόν για την πατρίδα μας.

Εν μέσω περιοριστικών μέτρων, κρίναμε πως οι σημερινές συνεδριάσεις τόσο της Άτυπης Γενικής Συνέλευσης αλλά και αργότερα του Διοικητικού Συμβουλίου θα έπρεπε να γίνουν με τον παραδοσιακό τρόπο και όχι με άλλα μέσα με τα οποία επικοινωνούσαμε το τελευταίο διάστημα. Σας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας όπως και για την τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής.

Αν είναι κάτι που εμπεδώσαμε ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, είναι η ασφάλεια της υγείας, όπως συνέβη και με το κυπριακό ποδόσφαιρο όταν τον περασμένο Μάρτιο, με απόφαση της κυβέρνησης, διακόψαμε τα πρωταθλήματα για να προστατέψουμε τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τους διαιτητές, το προσωπικό των ομάδων, τους φίλαθλους και γενικότερα την κοινωνία από τον κορονοϊό. Υπεύθυνα και σοβαρά, θέσαμε πάνω απ΄ όλα την ασφάλεια της υγείας και της ίδια της ζωής.

Κανένας δεν είναι διατεθειμένος να ρισκάρει την υγεία της οικογένειάς του, το ίδιο πράξαμε και εμείς ως Ομοσπονδία και Σωματεία για την δική μας οικογένεια, τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τους διαιτητές και τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου γενικότερα.

Αγαπητοί φίλοι

Οι αποφάσεις στο ποδόσφαιρο λαμβάνονται συλλογικά. Αυτή είναι μια βασική αρχή.

Δεν πρόκειται για εύκολες αποφάσεις γι΄ αυτό έχουμε εργαστεί μεθοδικά τα τελευταία 24ωρα ώστε να συγκεντρώσουμε όλες τις απαντήσεις σε ερωτήματα αναφορικά με τα Διατάγματα της κυβέρνησης.

Όπως θα δείτε στη συνέχεια, οι διευκρινήσεις από το Υπουργείο Υγείας είναι διαφωτιστικές, όπως και οι οδηγίες σε συγκεκριμένα ζητήματα. Θερμές ευχαριστίες να εκφράσω σε αυτό το σημείο τόσο στον αρμόδιο Υπουργό αλλά και τους επιστήμονες που τον πλαισιώνουν.

Επίσης, όλο αυτό το διάστημα είχαμε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την UEFA για να διασφαλίσουμε ότι οι οποιεσδήποτε αποφάσεις θα είναι στο πλαίσιο των κατευθυντήριων γραμμών και αποφάσεων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Προσωπικά είχα μια τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της UEFA χθες βράδυ ενόψει της σημερινής συνεδρίας.

Αγαπητοί συνεργάτες

Σήμερα θα συζητήσουμε θα τοποθετηθούμε, θα ανταλλάξουμε απόψεις.

Είναι λογικό ότι θα υπάρξουν διαφορετικές απόψεις, αυτό που έχει, όμως, σημασία είναι να βρεθούμε όλοι την επόμενη μέρα στο ίδιο χαράκωμα γιατί μόνο έτσι θα βγει το κυπριακό ποδόσφαιρο δυνατό και ενισχυμένο. Το ποδόσφαιρο ενώνει, δεν διχάζει».

15:20 – Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ εξέφρασε την επιθυμία να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στο γήπεδο.

15:25 – Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να προκύψει αναβολή στην απόφαση για την τύχη του πρωταθλήματος, ωστόσο όλα θα ξεκαθαρίσουν μέσα στις επόμενες ώρες μιας και είναι σε εξέλιξη η Άτυπη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ.

15:27 – Ερωτήματα σχετικά με το πρωτόκολλο εξέφρασε ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους, ενώ ο Χριστόφορος Τορναρίτης ήταν ξεκάθαρος υπέρ της διακοπής.

15:46 – Το νέο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τις προπονήσεις, φαίνεται να βάζουν εμπόδια στο… ρεύμα για διακοπή με την ηγεσία της ΚΟΠ να διαμηνύει στη Γενική Συνέλευση πως χρειάζονται διευκρινίσεις σχετικά με το πρωτόκολλο υγείας και κατά πόσο αυτό είναι εφαρμόσιμο για επανέναρξη των διοργανώσεων.

15:50 – Τη θέση της Ανόρθωσης για επανέναρξη του πρωταθλήματος εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυρίας, Ευγένιος Χαμπουλλάς.

15:52 – Η Ομόνοια διά του αναπληρωτή προέδρου της Δημήτρη Γρηγόρη επανέλαβε τις θέσεις του Σταύρου Παπασταύρου σχετικά με εγγυήσεις που πρέπει να δοθούν για επανέναρξη του πρωταθλήματος.

16:17 – Η θέση των ομάδων του β’ γκρουπ για διακοπή του πρωταθλήματος παραμένει.

16:14 – Συνεχίζεται η αναταλλαγή απόψεων ανάμεσα στις ομάδες και την ΚΟΠ, όμως φαίνεται πως δεν θα παρθεί οποιαδήποτε απόφαση. Οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα ανοίξει νέος κύκλος επαφών με το Υπουργείο Υγείας σχετικά με το πρωτόκολλο διεξαγωγής προπονήσεων και αγώνων προτού παρθεί η οριστική απόφαση.

16:16 – Όπως αναμενόταν αποφασίστηκε η διακοπή όλων των πρωταθλημάτων μικρότερων Κατηγοριών. Δηλαδή της Β’, Γ’, Επίλεκτης Κατηγορίας ΚΟΠ και Φούτσαλ.

16:24 – Την επόμενη Παρασκευή θα παρθεί η οριστική απόφαση για την τύχη του πρωταθλήματος. Θα γίνουν νέες συζητήσεις με το Υπουργείο Υγείας για το πρωτόκολλο υγείας και κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί.

16:25 – ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ