aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ αναγκαία απόφαση, τα σενάρια επανέναρξης και τα συμβόλαια που λήγουν

Η αναγκαία απόφαση, τα σενάρια επανέναρξης και τα συμβόλαια που λήγουν

Σε… καραντίνα τέθηκε το κυπριακό ποδόσφαιρο, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαρτίου, λόγω του κορωνοϊού. Η απόφαση της ΚΟΠ για αναστολή όλων των πρωταθλημάτων, όλων των κατηγοριών, ήταν αναγκαία για την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών καθώς και όλων όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Προτεραιότητα όλων πρέπει να είναι η υγεία και το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να ήταν η εξαίρεση.

Όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, έτσι και στην Κύπρο από την αναστολή των πρωταθλημάτων δημιουργούνται αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα. Ουδείς μπορεί να προβλέψει εάν η κατάσταση εξομαλυνθεί και είναι η δυνατή η επανέναρξη των πρωταθλημάτων το πρώτο σαββατοκύριακο του Απριλίου. Σε τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι δυνατή η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας όπως ήταν προγραμματισμένο στα μέσα Μαΐου, με ορισμό αγώνων μεσοβδόμαδα.

Εφόσον οι συνθήκες δεν το επιτρέψουν πολύ πιθανόν το τέλος της σεζόν να παραταθεί μετά τον Μάιο. Βέβαια, σε τέτοιο ενδεχόμενο προκύπτουν νομικά ζητήματα, καθώς υπάρχουν συμβόλαια παικτών που ολοκληρώνονται τέλος Μαΐου. Επίσης, στην εξίσωση μπαίνει και το οικονομικό. Εφόσον οι ομάδες αναγκαστούν να πληρώσουν ποδοσφαιριστές και τον Ιούνιο θα πρόκειται για ένα τεράστιο κονδύλι. Υπάρχει, φυσικά και το χείριστο σενάριο της εξάπλωσης του ιού, κάτι που θα θέσει σε κίνδυνο την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης: Ποδοσφαιρικές θεωρίες συνομωσίας… Ρε είστε τρελοί;

Είναι δεδομένο ότι η αναστολή του πρωταθλήματος φέρνει και οικονομική ζημιά στα σωματεία. Η UEFA έχει συγκαλέσει τηλεδιάσκεψη των 55 χωρών μελών της για συζήτηση της κατάστασης και λήψη αποφάσεων. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αναβληθούν οι προγραμματισμένοι αγώνες των Εθνικών ομάδων τέλος Μαρτίου, ενώ ολοένα και πληθαίνουν οι φήμες για αναβολή του Euro 2020 και διεξαγωγή του το ερχόμενο Καλοκαίρι. Το ποδόσφαιρο σε όλη την Ευρώπη έχει βάλει «λουκέτο» και οι αποφάσεις που παρθούν στην τηλεδιάσκεψη πιθανόν να επηρεάσουν και την Κύπρο.

Διαβάστε επίσης: Ενωμένοι θα βγούμε νικητές!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ