aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠοδοσφαιρικές θεωρίες συνομωσίας... Ρε είστε τρελοί;

Ποδοσφαιρικές θεωρίες συνομωσίας… Ρε είστε τρελοί;

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Με το που ανακοινώθηκε ότι το πρωτάθλημα θα ανασταλεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Μαρτίου, οι θεωρίες συνομωσίας από διάφορους οπαδούς, έκαναν την εμφάνισή τους κατά δεκάδες, μέσω σχολίων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Δεν φταίνε οι ίδιοι όμως, η ίδια η ποδοσφαιρική κοινωνία και αυτοί που διοικούν την Ομοσπονδία και τις ομάδες διαχρονικά, τους έφεραν σε σημείο να σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο, να είναι καχύποπτοι και να… βλέπουν φαντάσματα.

Ακόμη και σε ένα σοβαρό ζήτημα όπως είναι η πανδημία με τον κορωνοϊό η οποία έπληξε -σε μικρό ακόμη βαθμό, ευτυχώς- και την Κύπρο και μέρα παρά μέρα αυξάνονται τα κρούσματα, πολλοί βλέπουν εξυπηρέτηση συμφερόντων, σκέφτονται μονάχα το συμφέρον της ομάδας τους και τίποτα άλλο.

Υποστηρίζουν για την αναστολή, χωρίς πρώτα να… βουτήξουν τα δάκτυλα στο μυαλό τους ότι «δεν συμφέρει οικονομικά στην ΚΟΠ που τα ματς θα ήταν σε ανοικτή ζώνη, γι’ αυτό ανάστειλε το πρωτάθλημα». Ομονοιάτες και Ανορθωσιάτες, ευτυχώς λίγοι στον αριθμό, τα έβαζαν με την Ομοσπονδία για την αρχική της απόφαση με τα κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια, θεωρώντας πως έτσι, με την έλλειψη δυναμικής από τον κόσμο «σπρώχνεται ο ΑΠΟΕΛ προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Όπως συμβαίνει με την τηλεφωνική γραμμή 1420, τα κουπέπια και τα μέσπιλα, κάπως έτσι… Να είστε σίγουροι ότι τα μάτια σας θα διαβάσουν και τα αφτιά σας θα ακούσουν πάρα πολλά ακόμη, από τα οποία ένας νοήμων άνθρωπος θέλει να απαλλαγεί και δεν τον αφήνουν οι ούγκανοι κι οι ψεκασμένοι.

Θα αναφερόμουν και σε αυτό το ζήτημα με τους ιερείς που καλούν τους Χριστιανούς να κοινωνήσουν ελεύθερα, επειδή «το σώμα και το αίμα του Ιησού Χριστού δεν επιτρέπουν στον ιό να εισέλθει στον οργανισμό των πιστών», αλλά θέλω να μείνω καθαρός από κάθε λογής βρισιές. Η μάνα και η οικογένειά μου δεν φταίνε σε τίποτα. Όσο κι αν φωνάζουμε πως με την υγεία του δεν πρέπει κανείς να παίζει, ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

Απλά καλό θα ήταν να ρίξουμε μία ματιά στο ημερολόγιο να αντιληφθούμε σε πιο αιώνα και έτος βρισκόμαστε. Εκεί που αρχίζει ο κορωνοϊός, σβήνει η λογική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ