aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ ΑΕΚ του β' μέρους μπορεί

Η ΑΕΚ του β’ μέρους μπορεί

Με την ισοπαλία (1-1) στις αποσκευές της επέστρεψε χθες από τη Δανία η ΑΕΚ. Οι κιτρινοπράσινοι «άγγιξαν» το σπουδαίο «διπλό» στην «MCH Arena», χάρη στο γκολ του Γκιούρσκο (81’) κόντρα στη Μίντιλαντ, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ισοφαρίστηκαν όμως, λίγα λεπτά πριν το τέλος. Έστω και έτσι όμως, η πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όπου περιμένει η Μπενφίκα, θα κριθεί στον επαναληπτικό αγώνα της 26ης Ιουλίου στην «Αρένα». Εκεί όπου οι Λαρνακείς, θα φιλοξενήσουν τους Δανούς και θα έχουν το πάνω χέρι υπό δύο προϋποθέσεις.

Πρώτη προϋπόθεση, οι ΑΕΚτζήδες να γεμίσουν την «Αρένα» και να στηρίξουν τον Χοσέ Λουίς Όλτρα και τους παίκτες του. Εκφράζεται πάντως, η πεποίθηση ότι ο κόσμος της ΑΕΚ θα δημιουργήσει «καυτή» ατμόσφαιρα στη ρεβάνς. Δεύτερη προϋπόθεση, η ομάδα της Λάρνακας να παρουσιάσει εντός αγωνιστικού χώρου το πρόσωπο του δευτέρου ημιχρόνου της Δανίας. Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, όπου οι κιτρινοπράσινοι ήταν φοβισμένοι, περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε και σε θέση άμυνας, χωρίς να κρατούν μπάλα, στο δεύτερο ήταν πιο απαιτητικοί. Μπήκαν από το ξεκίνημα με διάθεση για επίθεση, κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και δημιούργησαν ευκαιρίες. Η εικόνα των παικτών του Όλτρα στο δεύτερο ημίχρονο αποτελεί οδηγό, ενόψει του επαναληπτικού.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν άλλωστε και οι δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού, μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Δεν είμαι ικανοποιημένος με την εικόνα του πρώτου μέρους. Δεν κρατήσαμε μπάλα, δεν κάναμε το παιχνίδι μας, προσπαθήσαμε με βαθιές μπαλιές να επιτεθούμε, αμυνόμασταν πολύ. Στο δεύτερο μέρος αυτό άλλαξε. Κρατήσαμε την μπάλα, βγήκαμε στην επίθεση και είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα».

Θυμίζουμε εν τω μεταξύ, σε ενδεχόμενο οποιασδήποτε ισοπαλίας στη Λάρνακα, ο αγώνας θα οδηγηθεί στην παράταση, αφού πλέον στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ. Για να εξασφαλίσει πρόκριση στην κανονική διάρκεια μία εκ των δύο ομάδων θα πρέπει να νικήσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ