aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ ΑΕΚ «καθάρισε» την Ομόνοια και βλέπει τριάδα (video)

Η ΑΕΚ «καθάρισε» την Ομόνοια και βλέπει τριάδα (video)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Ο Τρισκόφσκι το άρχισε, ο Γιάννου το…τέλειωσε! Η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 της Ομόνοιας στο ΓΣΠ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Ο Σκοπιανός ποδοσφαιριστής των φιλοξενουμένων άνοιξε το σκορ στο 79’, ενώ ο Ελλαδίτης στο 90’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Από την άλλη, οι πράσινοι παρουσίασαν πολύ καλή εμφάνιση όμως και πάλι πλήρωσαν την δυσκολία τους στο σκοράρισμα. Με αυτό το τρίποντο, η ομάδα της Λάρνακας παραμένει… ζωντανή στο κυνήγι της 3ης θέσης.

Η Ομόνοια ανέβασε… στροφές αμέσως μετά το πρώτο 10λεπτο, ενώ η ΑΕΚ μετά το 20λεπτο. Οι πράσινοι έλεγχαν το παιχνίδι από τα αρχικά στάδια και δημιούργησαν κάποιες προϋποθέσεις στην αντίπαλη εστία. Στο 13ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη ευκαιρία για το «τριφύλλι» όταν μετά από εξαιρετική κάθετη του Μότα, ο Ραμίρες με γυριστό πλασέ εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική των δικτύων.

Η ομάδα της ΑΕΚ κατέγραψε τη πρώτη της φάση στο 23’. Ο Τζέφρεν εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τρισκόφσκι έπιασε το συρτό πλασέ από το ύψος του πέναλτι το οποίο σταμάτησε σε πόδια αμυντικών και Μεχία. Ο Σκοπιανός πήρε το «ριμπάουντ», έκανε ξανά το πλασέ το οποίο πέρασε μόλις έξω και ενώ ο κίπερ του «τριφυλλιού» ήταν εξουδετερωμένος. Ο Κολοβός στο 35’ απείλησε ξανά μετά από δυνατό πλασέ από το ύψος της περιοχής, το οποίο απέκρουσε ασταθώς ο Τόνιο, ενώ οι Ατζαγκούν-Μαυρίας δεν πρόλαβαν να στείλουν τη μπάλα στα δίκτυα. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να δημιουργούν προϋποθέσεις χωρίς όμως να βρουν τον δρόμο για τα δίκτυα.

Λίγες αλλά… καλές οι ευκαιρίες που σημειώθηκαν και στο δεύτερο μέρος. Στο 52’ ο Κολοβός έφυγε μόνος, μπήκε στην περιοχή όμως ο Τόνιο τον «κέρδισε» στο τετ-α-τετ καθώς απέκρουσε εντυπωσιακά. Δέκα λεπτά αργότερα ο Κάσες έκλεψε, έδωσε στον Τολμές ο οποίος με δυνατό πλασέ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα πάνω στον Μεχίας, ο οποίος με τη σειρά του πραγματοποίησε πολύ καλή απόκρουση.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 79’ ο συνήθης… ύποπτος είχε τη λύση για την ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Ιβάν Τρισκόφσκι ο οποίος ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Η Ομόνοια προσπάθησε να απαντήσει τρία λεπτά αργότερα όταν ο Ντάρμπισαϊρ βρέθηκε απέναντι από τον Τόνιο, σταμάτησε τη μπάλα, όμως το πλασέ του ήταν άστοχο. Στο 90’ ο Γιάννου εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ατζαγκούν, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του και εντελώς ανενόχλητος έκανε το 2-0.

Ομόνοια (Γιάννης Αναστασίου): Mεχίας, Μότα, Κούσουλος, Βύντρα (82′ Μόντες), Μανρίκε, Σοάρες, Γκόμεθ, Ατζαγκούν, Μαυρίας (69′ Ντάρμπισαϊρ), Κολοβός, Ραμίρες.

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Τόνιο, Αντωνιάδης (82′ Τρουγιόλς), Μοϊσόφ, Καταλά, Λαρένα (60′ Κάσες), Γκονθάλεθ, Σάστρε, Τζέφρεν, Τρισκόφσκι, Τολμές (65′ Ακοράν), Γιάννου.

Σκόρερ: – / 79′ Τρισκόφσκι, 90′ Γιάννου

Κίτρινες: – / Σάστρε

Αποβολές: – / –

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττου

Α’ Βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου

Β’ Βοηθός: Μιχάλης Μαρίνου

4ος: Λούκας Σωτηρίου

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Καραϊσκάκης



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ