aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΦοίβος: «Διάθεση για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα τον Σεπτέμβριο»

Φοίβος: «Διάθεση για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα τον Σεπτέμβριο»

Ο γενικός διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης, μίλησε στον Σούπερ Σπορ FM, για το χθεσινό ματς ανάμεσα σε Ομόνοια-Απόλλωνα στο ΓΣΠ, που ήταν το πρώτο μετά από μήνες με την παρουσία κόσμου.

Επίσης, αναφέρθηκε στον επερχόμενο τελικό κυπέλλου Ανόρθωση-Ολυμπιακό, καθώς και στην πιθανότητα για επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το χθεσινό παιχνίδι: «Όλοι είχαν φροντίσει να έχουν τα απαραίτητα για να εισέλθουν στο γήπεδο. Αν ήταν περισσότερος κόσμος, σίγουρα θα είχαμε πρόβλημα, γιατί η διαδικασία του ελέγχου είναι χρονοβόρα. Όμως όσο περνάει ο καιρός, θα γινόμαστε και πιο έμπειροι, ενώ θα βρίσκουμε και τον κατάλληλο τρόπο ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και ταλαιπωρία. Πάντως ο κόσμος έδειξε πως είναι πρόθυμος να συνεργαστεί».

Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Και το Σάββατο θα είναι ίδια η διαδικασία. Η μόνη διαφορά είναι πως θα έχουμε κόσμο και από τις δύο ομάδες, όμως δεν πιστεύω πως θα υπάρξει κάποια σημαντική διαφοροποίηση. Πιστεύω πως και στον τελικό του Κυπέλλου θα πάμε καλά. Άλλωστε υπεύθυνοι για τα εισιτήρια είναι οι ίδιες οι ομάδες, έτσι πιστεύουμε πως θα γίνει σωστή διαχείριση. Να θυμίσουμε πως χρειάζεται και η κάρτα φιλάθλου για την είσοδο στο γήπεδο».

Αν θα επιστρέψει από Σεπτέμβριο ο κόσμος στα γήπεδα: «Πιστεύω πως ναι. Νομίζω πως οι χαλαρώσεις των μέτρων θα συνεχιστούν, υπάρχει η διάθεση από το Υπουργείο Υγείας και σταδιακά ο κόσμος θα επιστρέψει».

Αν θα μπορούσε να επιτραπεί κόσμος νωρίτερα: «Υπήρχαν άλλες βιομηχανίες που είχαν χαλαρώσεις δυσανάλογες με αυτόν του ποδοσφαίρου. Υπήρχε ένας ενδοιασμός για την αποχώρηση του κόσμου από το γήπεδο. Γιατί είναι διαφορετικός ο τρόπος της προσέλευσης με την αποχώρηση. Όμως νομίζω πως θα μπορούσε να διαχειριστεί και αυτό σωστά. Νομίζω πως θα μπορούσε να είχε κόσμο στο γήπεδο στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος».

Για την οικονομική επίπτωση της απουσίας του κόσμου: «Όλα τα γήπεδα δεν είναι το ίδιο. Να σημειώσουμε πως τα γήπεδα, όταν δεν έχουν κόσμο, τότε δεν έχουν έσοδα. Τα μεγάλα γήπεδα ανήκουν σε Γυμναστικούς Συλλόγους που αυτή τη στιγμή δεν έχουν έσοδα και δημιουργείται αλυσιδωτό πρόβλημα. Ένα πρόβλημα χρηματοδότησης του αθλητισμού. Επομένως η παρουσία του κόσμου είναι απαραίτητη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ