aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΦάνο Κιννή… χαλάς την πιάτσα

Φάνο Κιννή… χαλάς την πιάτσα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

«Η ΑΕΚ έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται». Στοπ. Τελεία. Χωρίς ούτε ένα «αλλά». Η λιτή απάντηση του Φάνου Κιννή, αντιπρόεδρου του Απόλλωνα, λίγο μετά τη νίκη με φοβερή ανατροπή το περασμένο Σάββατο. Μια όαση στην έρημο της προπαγανδιστικής πολιτικής των πλείστων μεγάλων κυπριακών συλλόγων. Ένας παράγοντας που… χαλά την πιάτσα των περισπούδαστων υπεύθυνων επικοινωνίας.

Δεν αμύνθηκε επιτιθέμενος με το γνωστό τροπάρι: «Οι ομάδες της Λεμεσού είναι οι αδικημένες του κυπριακού ποδοσφαίρου». Θέση που εκφράζεται διαχρονικά σε ανάλογες περιπτώσεις από τον Απόλλωνα και την ΑΕΛ. Δεν αποενοχοποιήθηκε σε στυλ: «Η Ομόνοια γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει αδικία».

Δεν προσπάθησε να υπεκφύγει: «Έχουμε ευρωπαϊκό αγώνα την Πέμπτη και δεν θέλουμε να δώσουμε έκταση» ή «πάντα γίνεται θόρυβος όταν ευνοούμαστε εμείς, αλλά δεν γίνεται το ίδιο όταν ευνοούνται άλλοι». Απαντήσεις που έρχονται συχνά από το στρατόπεδο του ΑΠΟΕΛ.

«Η ΑΕΚ έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται». Τόσο απλά. Προσοχή! Ο Κιννής απάντησε ως εκπρόσωπος ενός μεγάλου συλλόγου, με σεβασμό προς κάποιον άλλον, λέγοντας το αυτονόητο. Ότι δηλαδή, όταν κάποιος αισθάνεται αδικημένος, είτε σωστά είτε λανθασμένα, είναι δικαίωμά του να το εκφράζει. Οτιδήποτε άλλο είναι φασιστικό και επικίνδυνο.

Άλλωστε, η προάσπιση του δικαίου δεν μπορεί να γίνεται με διαφορετικές τοποθετήσεις όταν τα σφυρίγματα είναι εναντίον και αλλιώς όταν είναι υπέρ. Δεν μπορεί να πείσει αυτός που διαρρηγνύει τα ιμάτιά του όταν αδικείται, αλλά είτε σφυρίζει αδιάφορα είτε προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο όταν ευνοείται.

Έτσι απλά. Η ΑΕΚ έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεται. Και ο Απόλλων και ο ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια και η Ανόρθωση και η ΑΕΛ και όλοι… Ζούμε σε εποχή που ο φανατισμός βρίσκεται στα ύψη και το ήθος εκλείπει με γοργά και σταθερά βήματα στις δημόσιες τοποθετήσεις παραγόντων. Γι’ αυτό λοιπόν αξίζουν συγχαρητήρια στον Φάνο Κιννή. Πάντα τέτοια.

Υ.Γ.: Ο Φάνος Κιννής μίλησε χθες στο Ράδιο Πρώτο και κλήθηκε πάλι να μιλήσει για τη διαιτησία του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Η απάντησή του, στο ίδιο μήκος κύματος: «Όπως όλες οι ομάδες, έχουμε και εμείς παράπονα, τα οποία θα δούμε σε συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου. Μπαίνουμε σε κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, η διαιτησία θα παίξει σημαντικό ρόλο. Δεν θέλουμε καμία εύνοια, αλλά να μας παίζουν στα ίσα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ