aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΕθνική: Με το μαχαίρι στα δόντια

Εθνική: Με το μαχαίρι στα δόντια

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Με ενισχυμένη αυτοπεποίθηση, απόρροια της εμφάνισης και κυρίως της ισοπαλίας με τη Σλοβακία (0-0), οι διεθνείς μας μπαίνουν με… φόρα στο στάδιο «HNK Ριέκα» (19:00, απευθείας από το ΡΙΚ), θέλοντας να κοιτάξουν στα μάτια τους Κροάτες. Ο αγώνας της δεύτερης αγωνιστικής του 8ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ 2022, δεν αντιλέγει κανείς ότι έχει υψηλότερο βαθμό δυσκολίας για την Εθνική μας ομάδα σε σχέση με αυτόν στην πρεμιέρα. Και γιατί η Κροατία έχει να επιδείξει πολύ μεγάλες επιτυχίες (φιναλίστ στο Μουντιάλ 2018) και γιατί διεξάγεται εκτός έδρας και γιατί η αντίπαλος προέρχεται από ήττα απέναντι στη Σλοβενία (0-1).

Η καλή προσπάθεια και το θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα, άφησε πλήρως ικανοποιημένη την τεχνική ηγεσία της Εθνικής μας, η οποία ευελπιστεί πως στον ζόρικο εκτός έδρας αγώνα με τους Κροάτες, οι διεθνείς θα παρουσιάσουν ακόμη πιο βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο. Δηλαδή, θα αμυνθούν αποτελεσματικά και έχοντας υπομονή, συγκέντρωση και πείσμα, θα αναζητήσουν τους διαδρόμους που οδηγούν στο αντίπαλο πλεκτό.

Διαβάστε επίσης: Σίλντεφελντ: «Κανένας από τους Κύπριους δεν περιμένει τίποτα»

Οι διεθνείς μας γυμνάστηκαν χθες βράδυ στο «HNK Ριέκα» που θα φιλοξενήσει τη σημερινή αναμέτρηση. Αυτή, ήταν και η μοναδική προπόνηση πριν από τον αγώνα με την Κροατία αφού, την Πέμπτη έγινε αποθεραπεία και στη συνέχεια η αποστολή ταξίδεψε για τη Ριέκα. Το θετικό για τον Νίκο Κωστένογλου είναι πως δεν προέκυψαν οποιαδήποτε αγωνιστικά προβλήματα από τον αγώνα με τη Σλοβακία και έτσι, είναι διαθέσιμοι και οι 26 ποδοσφαιριστές που ήταν στην κλήση.

Ο Ελλαδίτης προπονητής, είχε μείνει σε αδρές γραμμές ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών που χρησιμοποίησε στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ, οπότε δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος για να προχωρήσει σε σημαντικές διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα. Δηλαδή, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Δημήτρης Δημητρίου, μπροστά του οι Κωνσταντίνος Λαΐφης, Κωνσταντίνος Σωτηρίου και στα άκρα της άμυνας οι Μηνάς Αντωνίου, Νικόλας Ιωάννου. Οι Ιωάννης Κούσουλος, Κώστας Αρτυματάς και Γρηγόρης Κάστανος αναμένεται ότι θα συνθέσουν την τριάδα στο κέντρου και στην επίθεση, το προβάδισμα έχουν οι Φώτης Παπουλής, Ιωάννης Πίττας, Πιέρος Σωτηρίου.

Διαβάστε επίσης: Αποστολή με πολύ ψηλό βαθμό δυσκολίας

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, έχει πλειάδα επιλογών ώστε να παρατάξει την ομάδα με μία ή δύο διαφοροποιήσεις. Εν ολίγοις, δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν κάποιος εκ των Χάμπο Κυριάκου, Λοϊζο Λοΐζου, Μάριο Ηλία, Μαρίνο Τζιωνή πάρει φανέλα βασικού. Ανεξαρτήτως προσώπων, το ζητούμενο είναι να υπάρχει η απαιτούμενη συνοχή, να βγουν τα απαραίτητα τρεξίματα και γενικώς, το σύνολο να παρουσιαστεί πανέτοιμο ώστε να αποσπάσει το βαθμολογικό όφελος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ