aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΕθνική Κύπρου: Θέλοντας να αποφύγει το… μηδέν

Εθνική Κύπρου: Θέλοντας να αποφύγει το… μηδέν

Στη Γεωργία κλείνει η Εθνική Ανδρών τον κύκλων των εκτός έδρας αγώνων της για την προκριματική φάση του Euro2024. Αντιμετωπίζει το απόγευμα (16:00, ΡΙΚ1) την ομώνυμη ομάδα της χώρας για την 7η αγωνιστική του 1ου ομίλου.

Μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο για τους Κύπριους διεθνείς από το να πάρουν τους πρώτους βαθμούς στη διοργάνωση; Μάλλον όχι. Η Κύπρος είναι στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα χωρίς βαθμό σε 6 αγώνες. Η Γεωργία, που θεωρείται η χαμηλότερου επιπέδου αντίπαλος στον όμιλο, παρόλο που μας κέρδισε στην Κύπρο, προσφέρεται για τους πρώτους βαθμούς. Μπορούμε; Την απάντηση μπορούν να τη δώσουν οι Κύπριοι διεθνείς το απόγευμα στο Στάδιο Μιχέιλ Μέσχι της Τιφλίδας. Θα θελήσουν να σώσουν το γόητρό τους, έστω και τώρα. Πρόκληση και για τον Κετσπάγια το σημερινό ματς, αφού είναι απέναντι στην Εθνική της πατρίδας του.

Αν ούτε και σήμερα μπορέσει η Κύπρος να έχει βαθμολογικό κέρδος, τότε είναι πολύ πιθανό να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στον όμιλο χωρίς βαθμό. Άλλωστε, ποιος πιστεύει ότι μπορεί να το πετύχει την τελευταία αγωνιστική του ομίλου απέναντι στην Ισπανία; Ούτε και ο πιο αισιόδοξος φίλος της Εθνικής. Στον αγώνα που έγινε στην Κύπρο, τον περασμένο Ιούνιο, η Κύπρος έχασε από τη Γεωργία (1-2).

Η Εθνική για να ελπίζει σε κέρδος σήμερα, θα πρέπει να διαφοροποιήσει και το πλάνο της, αλλά και οι διεθνείς μας να ανεβάσουν την απόδοσή τους. Να μπορέσουν να κρατήσουν και να κυκλοφορήσουν μπάλα, να δημιουργήσουν και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες τους. Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να δώσουν το δικαίωμα στους αντιπάλους τους, να τους σφυροκοπήσουν αφού φάνηκε ξεκάθαρα και σε προηγούμενα ματς ότι κάτι τέτοιο αναπόφευκτα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα έλθει το γκολ.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Νορβηγία θα υποδεχθεί την Ισπανία (21:45)

1ος ΟΜΙΛΟΣ

7η αγωνιστική

Γεωργία-Κύπρος 16:00

Νορβηγία-Ισπανία 21:45

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Σκωτία 6 5-0-1 12-3 15
2. Ισπανία 5 4-0-1 18-3 12
3. Νορβηγία 6 3-1-2 11-8 10
4. Γεωργία 5 1-1-3 5-13 4
5. Κύπρος 6 0-0-6 2-21 0

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ