aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣEπηρεάζει και το ποδόσφαιρο το «λουκέτο» της Cobalt

Eπηρεάζει και το ποδόσφαιρο το «λουκέτο» της Cobalt

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

«Λουκέτο» μπήκε στην αεροπορική εταιρεία Cobalt το βράδυ της Τετάρτης και με την άφιξη της τελευταίας πτήσης τα οικονομικά προβλήματα αναμενόταν να καθηλώσουν τα αεροσκάφη στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Εδώ και μία διετία η δράση της Cobalt στο ποδόσφαιρο ήταν έντονη. Η εταιρεία ήταν εκ των χορηγών του ΑΠΟΕΛ, του Απόλλωνα, της Ανόρθωσης και της Ομόνοιας. Ψάχνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για το είδος της χορηγίας, ενημερωθήκαμε πως η Cobalt δεν χορηγούσε τις ποδοσφαιρικές ομάδες έναντι χρημάτων, αλλά προσφέροντας δωρεάν εισιτήρια για τα ταξίδια στο εξωτερικό στους αγώνες των διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ.

Οι τρεις ομάδες (Απόλλων, ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση) «πετούσαν» σε χώρες της Ευρώπης με τα αεροπλάνα της Cobalt κάτι που προφανώς δεν θα γίνεται πλέον. Άμεσα επηρεασμένος είναι ο Απόλλωνας και οι οπαδοί του ενόψει των αναμετρήσεων σε Φρανκφούρτη και Μασσαλία για τους αγώνες των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Εκατοντάδες οπαδοί της ομάδας έκλεισαν ήδη θέσεις για τον αγώνα στη Γερμανία και μένουν «ξεκρέμμαστοι». Η αποστολή της ομάδας ταξίδεψε σε Βασιλεία και Ρώμη με την Cobalt και πλέον η διοίκηση στράφηκε σε άλλη εταιρεία διευθετώντας τη μεταφορά της.

Τι ισχύει σε περίπτωση κλεισίματος αεροπορικής εταιρείας

Η Υπουργός Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδου, σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, υπογράμμισε ότι θα διευκολυνθεί το επιβατικό κοινό. Σε περιπτώσεις κλεισίματος αεροπορικών εταιρειών μπορούν να βοηθήσουν στην εξαγωγή συμπερασμάτων αναφορικά και στο «λουκέτο» στην Cobalt.

Με αφορμή τη διαδικασία πτώχευσης της Air Berlin, είχε γνωστοποιηθεί, στην Ελλάδα κυρίως, ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός ΕΕ261/2004.

Σύμφωνα με αυτόν, σε περίπτωση που υπάρχει ακύρωση ή καθυστέρηση πτήσης με υπό κλείσιμο εταιρεία, μπορεί ο επιβάτης να κάνει αίτημα για αποζημίωση ύψους ως και 600 ευρώ.

Το κατά πόσο δικαιούται κάποιος αποζημίωση, καθώς και το ύψος αυτής, εξαρτάται από τον χρόνο αναμονής στο αεροδρόμιο, την απόσταση που θα διένυε, καθώς και τον λόγο που επικαλείται η εταιρεία για την καθυστέρηση ή ακύρωση της πτήσης.

Σ’ ότι αφορά στο κλείσιμο εταιρείας, σε περίπτωση που διακοπούν οι πτήσεις, τα εισιτήρια παύουν να ισχύουν. Σε περίπτωση που η κράτηση έγινε απευθείας μέσω της εταιρείας, οι επιβάτες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν οποιαδήποτε αποζημίωση, εκτός και αν, στη συγκεκριμένη περίπτωση, προχωρήσει με διευκολύνσεις το Υπουργείο Μεταφορών.

Αν η κράτηση έγινε μέσω ταξιδιωτικού γραφείου, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Σε περίπτωση ολοκληρωμένου πακέτου, σύμφωνα πάντα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό, η κάλυψη πρέπει να είναι εξασφαλισμένη.

Το αεροπλάνο με το έμβλημα του ΑΠΟΕΛ

Στις 5 Δεκεμβρίου 2017, η Cobalt μετέφερε τον ΑΠΟΕΛ στο Λονδίνο για τον εκτός έδρας αγώνα με την Τότεναμ στο πλαίσιο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η εταιρεία επεφύλαξε μία έκπληξη στους γαλαζοκίτρινους τοποθετώντας το σήμα του ΑΠΟΕΛ στο πίσω φτερό του αεροπλάνου.

Η διαφήμιση στη φανέλα

ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση διαφήμιζαν την Cobalt στις επίσημες εμφανίσεις τους. Οι δύο ομάδες είχαν το λογότυπο στο μανίκι των φανέλων και είναι αναγκασμένες πλέον είτε να το αφαιρέσουν, είτε να το αντικαταστήσουν.

H χορηγία της Ομόνοιας

Συμφωνία είχε η Cobalt και με την Ομόνοια. Οι πράσινοι διοργάνωσαν διαγωνισμούς με τους νικητές να κερδίζουν αεροπορικά εισιτήρια για Αθήνα, Λονδίνο, Μόσχα, Παρίσι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ