aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΕνωμένοι θα βγούμε νικητές!

Ενωμένοι θα βγούμε νικητές!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Παρέλυσε ο αθλητισμός, τέλος το ποδόσφαιρο τουλάχιστον για τις επόμενες βδομάδες. Ε και τι έγινε; Πάνω απ’ όλα είναι η ζωή όλων μας. Τα υπόλοιπα ακολουθούν. Δυστυχώς ο κορωνοϊός, όχι απλώς μας χτύπησε την πόρτα αλλά μπήκε στο σπίτι μας. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να τον χτυπήσουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε τη δεδομένη στιγμή. Η πρόληψη είναι το δυνατότερο «όπλο» μας και επιβάλλεται κάθε μέτρο.

Η χθεσινή απόφαση της ΚΟΠ επικροτείται από όλους. Τέτοιες έλαβαν και άλλες Ομοσπονδίες στην Κύπρο αλλά και σε όλο τον διεθνή χώρο στον αθλητισμό. Είναι κάτι που φαντάζει αναπόφευκτο για όσο διάστημα χρειάζεται, έτσι ώστε να νιώσουμε ασφαλείς. Ήδη στο εξωτερικό θρηνήσαμε αρκετά θύματα, ας παραδειγματιστούμε και να αποφύγουμε ένα τόσο δυσάρεστο γεγονός. Δυο σταλιές τόπος είμαστε… Ενωμένοι μπορούμε να βγούμε νικητές.

Η ΚΟΠ, λοιπόν, μετά την αρχική απόφαση για διεξαγωγή των παιχνιδιών κεκλεισμένων των θυρών, διαπιστώνοντας ότι το πρόβλημα οξύνεται, έλαβε την πιο σωστή απόφαση για αναστολή όλων των διοργανώσεων της μέχρι το τέλος Μαρτίου. Το ποδόσφαιρο όπως και άλλα πράγματα μπορούν να περιμένουν. Η ζωή όλων μας είναι πάνω απ’ όλα τα άλλα. Εφόσον είμαστε υγιείς, υπάρχει και ο χρόνος να δώσουμε συνέχεια σε ό,τι άλλο μας απασχολεί.

Όσον αφορά στο ποδόσφαιρο αλλά και γενικότερα τον αθλητισμό, προτεραιότητα αποτελεί η υγεία των αθλητών, αθλητριών και όλων όσων ασχολούνται με αυτά. Θεωρώ πως, ως Κράτος λάβαμε εγκαίρως μέτρα πρόληψης, κρίνοντας με την αδράνεια που επέδειξαν άλλες χώρες. Απομένει να δείξουμε την ανάλογη ευαισθησία, να νοιαζόμαστε ο καθένας για τον εαυτό του αλλά και τους γύρω του. Δεν είναι υπόθεση του ενός αλλά όλων μας. Και μόνο με σωστή αντίληψη της κατάστασης θα μπορέσουμε να πετύχουμε. Η πανδημία που μας βρήκε μας καλεί να γίνουμε μια γροθιά. Αυτός ο αγώνας επιβάλλεται να κερδηθεί και θα κερδηθεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ