aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΕνημέρωσε τις ομάδες η ΚΟΠ, στέλνει σενάρια επανέναρξης

Ενημέρωσε τις ομάδες η ΚΟΠ, στέλνει σενάρια επανέναρξης

Η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της ΟΥΕΦΑ την Τρίτη έβγαλε… άσπρο καπνό ως προ τη διεξαγωγή του EURO με τη διοργάνωση να μεταφέρεται από το Καλοκαίρι του 2020 στο 2021 από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου.

Στόχος είναι να δοθεί σε όλες τις Ομοσπονδίες το χρονικό περιθώριο να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα που έχουν διακοπεί. Η αναβολή του EURO αλλάζει την καταληκτική ημερομηνία της σεζόν. Από τις 31 Μαΐου πλέον μετατίθεται σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης του εξωτερικού στις 30 Ιουνίου. Προφανώς την ίδια χρονική ευχέρεια θα έχει και η ίδια η UEFA, ώστε να ολοκληρωθούν το Champions League και το Europa League. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει , χωρίς βέβαια να ανακοινωθεί, στόχος είναι η διεξαγωγή του τελικού του Europa League στις 24 Ιουνίου και του Champions League στις 27 του ίδιου μήνα.

Η τηλεδιάσκεψη της ΟΥΕΦΑ έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα στις Ομοσπονδίες να εξαντλήσουν τα περιθώρια ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων και αυτό ήταν που μετέφερε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν. Ο λόγος που δεν έχουν ανακοινωθεί οι πιθανές ημερομηνίες ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων είναι γιατί ουδείς μπορεί να προβλέψει μετά βεβαιότητας πότε θα υποχωρήσει η πανδημία του κορωνοϊού και θα είναι δυνατό να στηθεί και πάλι η μπάλα στη σέντρα.

Νωρίς το απόγευμα ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας που συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη ενημέρωσε τους πρόεδρους των κυπριακών ομάδων για τα όσα λέχθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του Goal.com.cy η Ομοσπονδία θα στείλει στα σωματεία σενάρια επανέναρξης του πρωταθλήματος. Το σκηνικό είναι ρευστό και προτεραιότητα είναι η υγεία όλων, επομένως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια η επόμενη μέρα του πρωταθλήματος.

Συμβόλαια παικτών

Το ενδεχόμενο παράτασης στην ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων δημιουργούνται ερωτήματα σε σχέση με τα συμβόλαια παικτών που λήγουν στις 31 Μαΐου. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και η ηγεσία της FIFPro (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών) και εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι θα βρεθούν λύσεις, ώστε να παραταθεί η συνεργασία τις συγκεκριμένης κατηγορίας παικτών με τις ομάδες, ώστε να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΚΟΠ για όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟΠ στους διοικητικούς ηγέτες των ομάδων: Το ξεκάθαρο μήνυμα του Κούμα στους προέδρους

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ