aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΕλάχιστοι πετυχαίνουν με την πρώτη

Ελάχιστοι πετυχαίνουν με την πρώτη

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744744

Γιατί η Ομόνοια δείχνει να αποτυγχάνει στην υλοποίηση των στόχων της από τη στιγμή που ομαλοποιήθηκε η δυσχεραίνουσα οικονομική κατάσταση, που την ταλαιπωρούσε τα προηγούμενα χρόνια; Το ερώτημα απασχολεί όχι μόνο τους οπαδούς της, μα και γενικώς τον φίλαθλο κόσμο που ανέμενε, αν μη τι άλλο, να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν στην αρχή της σεζόν ότι, με τις αλλαγές που προέκυψαν σε όλα τα επίπεδα, θα διεκδικούσε ακόμη με αξιώσεις και τον τίτλο.

Σε παρόμοιες περιπτώσεις που τα πράγματα αλλάζουν ριζικά, ποτέ δεν είναι εύκολο να προκύψουν θετικές εξελίξεις από τη μια μέρα στην άλλη. Ο Ντίμης Κίρζης -πρώτος πρόεδρος της ποδοσφαιρικής εταιρείας του Απόλλωνα- παρ’ ότι την προηγούμενη χρονιά η ομάδα του ήταν πρωταθλήτρια, εντούτοις πήρε ξανά τον τίτλο μετά από τρία χρόνια. Ο Κίκης Κωνσταντίνου ανέλαβε καθήκοντα προέδρου το 1989. Η Ανόρθωση άρχισε να μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο φτάνοντας στην κατάκτηση του τίτλου τη σεζόν 1994-95. Η ΑΕΚ, λίγο προτού έρθει ο Ανδρέας Καραπατάκης, άρχισε να μπαίνει για τα καλά στις ράγες του πρωταθλητισμού. Από τον Δεκέμβριο του 2013 η ΑΕΚ τερμάτισε 3η, 7η, 4η, 2η, 2η και πέρσι 4η. Κατέκτησε ένα κύπελλο και κατάφερε να εξασφαλίσει και θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ στην 6η του θητεία.

Διαβάστε επίσης: Oμόνοια: Ο τρίτος «τελειωμένος» που παίρνει δεύτερη ευκαιρία

Ακόμη και στο εξωτερικό πρόεδροι-δισεκατομμυριούχοι, όπως ο Ρομάν Αμπράμοβιτς που ανέλαβε την Τσέλσι, και το Abu Dhabi United Group, το οποίο ίδρυσε ο Μανσούρ Ζαγίτ και αγόρασε τις μετοχές της Μάντσεστερ Σίτι, δεν τα κατάφεραν από την πρώτη τους χρονιά παρά τα πολλά… ευρώ που δαπάνησαν για να ενισχύσουν τις ομάδες τους. Όπως επίσης και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, που έχει ξοδέψει ουκ ολίγα για να φτιάξει ομάδα ικανή να κατακτήσει τον τίτλο.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Πολύς λόγος για το τίποτα, η ελπίδα έχει ονοματεπώνυμο

Η πίεση που έχει ασκηθεί από τους οπαδούς της Ομόνοιας από τη μια χρονιά στην άλλη για να κατακτήσει τον τίτλο ήταν και παραμένει μεγάλη. Και επειδή ακριβώς είναι μεγάλη, είναι φυσιολογικό και η απογοήτευση να μοιάζει με αδιέξοδο.

Τα πιο πάνω δεν αποτελούν άλλοθι βέβαια για τον νέο πρόεδρο της Ομόνοιας Σταύρο Παπασταύρου, ούτε και για κανένα διοικητικό στέλεχός της. Είναι όμως κακό εργαλείο, μοχλός πίεσης για την ακρίβεια, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες. Η αναδιοργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος που επιχειρείται αυτό το διάστημα πιθανολογείται να δώσει αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να μπουν οι βάσεις και βάσεις δεν είναι μόνο το έμψυχο δυναμικό, αλλά η στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί με ευλάβεια από τις εγκαταστάσεις, την τεχνογνωσία σε όλα τα επίπεδα μέχρι την εύρυθμη οικονομική λειτουργία. Πρώτη αξιόπιστη αποτίμηση μπορεί να γίνει σε βάθος δύο-τριών χρονών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ