aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΔυο-δυο τα βάζει ο Φλοριάν

Δυο-δυο τα βάζει ο Φλοριάν

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (pancon@phileleftheros.com)

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ) 17.00-19.00 ΤΗΛ. 22-744744

Πιο εύκολα απ’ ό,τι αναμενόταν νίκησε η ΑΕΚ. Ο Φλοριάν δείχνει να έχει οίστρο αυτή την περίοδο αφού άρχισε να βάζει δυο-δυο τα γκολ και πέρασε ένα σχετικά εύκολο βράδυ  κόντρα στη Δόξα. Η προσφυγική ομάδα συνεχίζει την τακτική του «ροτέισιον», αφού μετά τους αγώνες με την Ανόρθωση και τον ΑΠΟΕΛ άφησε εκτός βασικούς της ποδοσφαιριστές και με την ΑΕΚ. Μένει να δούμε αν αυτή η τακτική θα συνεχιστεί και με τους υπόλοιπους μεγάλους.

Αυτό που έχει μετρήσει μέχρι στιγμής και δείχνει να δικαιώνει τον προπονητή της είναι πως σε όσα παιχνίδια επέλεξε να αγωνιστεί με την «καλή» της ενδεκάδα κέρδισε. Η ομάδα της Λάρνακας δείχνει να έχει εξέλθει της «μίνι» κρίσης που πέρασε το δεύτερο δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου με μόλις ένα βαθμό σε τρεις αγώνες (Ομόνοια, Σαλαμίνα, Ανόρθωση). Στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια που ακολούθησαν (Άρης, ΑΠΟΕΛ, Δόξα), πέτυχε έντεκα γκολ με τα περισσότερα από τα μισά (έξι) να τα σημειώνει ο Φλοριάν. Σημαντικό κέρδος από το προχθεσινό παιχνίδι ήταν και το ελαφρύ άνοιγμα του «ρόστερ» καθώς για πρώτη φορά αγωνίστηκαν οι Μπόλιεβιτς και Εγγλέζου. Ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που χρησιμοποιήθηκαν έφτασε τους 21.

Πολλαπλό ήταν και το κέρδος της Ομόνοιας απέναντι στη Σαλαμίνα. Ο Ντέρμπισαϊρ βρήκε ξανά δίχτυα, έστω και από το σημείο του πέναλτι. Το κέρδισε ο ίδιος, άξιζε να το εκτελέσει. Ο τρόπος που το πανηγύρισε έβγαλε από μέσα του όλη την πίκρα που ένιωσε μετά τη χαμένη ευκαιρία με τον Ερμή. Απέβαλε από πάνω του τα αρνητικά συναισθήματα και φέρεται έτοιμος να επιστρέψει και ψυχολογικά στο σκοράρισμα.

Γκολ και για τον Λόπες που το έψαχνε από την περίοδο των φιλικών. Τώρα που το έβαλε, ίσως αγωνιστεί χωρίς πίεση στα επόμενα παιχνίδια βοηθώντας ουσιαστικά την ομάδα του. Άλλο ένα συν για την Ομόνοια είναι ότι κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι αντικαθιστώντας τα νεύρα και τον πανικό με υπομονή και ηρεμία. Το β’ ημίχρονο στο «Αμμόχωστος» ήταν το καλύτερό της μαζί με το α’ ημίχρονο στην πρεμιέρα της με τον Εθνικό Άχνας. Κάποιοι θα μετρήσουν και την πρώτη εκτός έδρας νίκη μετά από σχεδόν οκτώμισι μήνες, ωστόσο αυτό δεν τη τιμά και θα χρειαστεί να καταθέσει μεγάλη προσπάθεια στη συνέχεια του πρωταθλήματος έτσι ώστε να βρίσκει νίκες και μακριά από το ΓΣΠ.

Ένα άλλο θετικό στοιχείο που μπορούμε να καταγράψουμε πέρα από την αρχηγική παρουσία του Μαργκάσα είναι την αγαστή συνεργασία που είχε με τον Καντέ που δείχνει αξιόπιστη λύση στο αριστερό άκρο της άμυνας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ