aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΔεν είναι δεσμευτική η όποια συμφωνία με τον ΠΑΣΠ για μισθούς παικτών

Δεν είναι δεσμευτική η όποια συμφωνία με τον ΠΑΣΠ για μισθούς παικτών

Κοινή γραμμή πλεύσης ψάχνουν οι ομάδες σχετικά με το σημαντικότερο (όσο σημαντικό μπορεί να το θεωρήσει κανείς εν μέσω της φονικής πανδημίας του κορωνοϊού που σαρώνει στο πέρασμά της παγκοσμίως) ζήτημα που απασχολεί αυτή την περίοδο τις ποδοσφαιρικές ομάδες.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται το οικονομικό, συνέπεια της αναστολής των πρωταθλημάτων λόγω του κορωνοϊού. Η συζήτηση επικεντρώνεται, όπως και διεθνώς, στις περικοπές στους μισθούς των ποδοσφαιριστών λόγω της διακοπής των πρωταθλημάτων, ώστε να πάρουν οικονομική ανάσα τα σωματεία.

Το πιο πάνω θέμα θ’ απασχολήσει σε τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη (2/3) την αντιπροσωπεία των σωματείων με την ηγεσία της ΚΟΠ, εκπρόσωπους του ΠΑΣΠ και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Προπονητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας Goal.com.cy υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια από αρκετά σωματεία για τις θέσεις του ΠΑΣΠ και μάλιστα έχουν διαμηνύσει στην ΚΟΠ πως κάποιοι ποδοσφαιριστές έχουν επικοινωνήσει μαζί τους και ξεκαθάρισαν πως δεν δεσμεύονται με τις θέσεις του Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών.

Άλλωστε, ακόμα και να προκύψει συμφωνία ανάμεσα στην ΚΟΠ και τον ΠΑΣΠ για το θέμα της μείωσης μισθών η όποια απόφαση δεν θα είναι δεσμευτική προς τις ομάδες. Αν για παράδειγμα στην τηλεδιάσκεψη συμφωνηθεί όπως γίνει αποκοπή μισθού 20% στους ποδοσφαιριστές για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιου, κατά τους οποίους δεν θα υπάρχει αγωνιστική δράση θα μπορεί μία ομάδα με την συγκατάθεση των ποδοσφαιριστών της να προχωρήσει σε μεγαλύτερη ή μικρότερη μείωση απολαβών.

Πάντως, προσπάθεια όλων είναι να βρεθεί μία συναινετική λύση ανάμεσα σε όλα τα μέρη που θα συμμετάσχουν στην τηλεδιάσκεψη. Ο ΠΑΣΠ με ανακοίνωσή του την Τρίτη ενημέρωσε πως το 50% των ομάδων Α’ Κατηγορία και το 69% της Β’ Κατηγορίας δεν έχουν πληρώσει τους μισθούς Φεβρουαρίου, κάτι που ενόχλησε αρκετά σωματεία, εν μέσω της οικονομικής στενότητας που αναπόφευκτα δημιουργείται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι φωνές των ομάδων που καλούν τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΠΑΣΠ, Σπύρο Νεοφυτίδη ν’ αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και υπενθυμίζουν πως ο ίδιος σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη είχε σημειώσει πως ο σύνδεσμος δεν μπορεί να ελέγξει τι θα πράξουν τα μέλη του με τις ομάδες τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ