aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Χ»όρεψαν στην βροχή ΑΕΚ και ΕΝΠ, τα έκανε «μούσκεμα» ο Φελλάς

«Χ»όρεψαν στην βροχή ΑΕΚ και ΕΝΠ, τα έκανε «μούσκεμα» ο Φελλάς

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Έριχνε βροχή, έριχνε και γκολ στην «Αρένα»! Ισόπαλο (4-4) ολοκληρώθηκε το παιχνίδι μεταξύ της ΑΕΚ και της ΕΝΠ που διεξήχθη για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος, το οποίο κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον με το 90’!

Η ομάδα της Λάρνακας άνοιξε το σκορ, όμως οι «βυσσινί» είχαν τις απαντήσεις και ανέτρεψαν τα εις βάρος τους δεδομένα μέχρι το 45’ κάνοντας το 3-1. Οι ποδοσφαιριστές του Ιδιάκεθ μπήκαν σοβαροί και μυαλωμένοι στο δεύτερο μέρος (όχι για πολύ) και με τρία γκολ, δύο εκ των οποίων επιτεύχθηκαν από την άσπρη βούλα, έκαναν το 4-3. Ωστόσο, η ΕΝΠ δεν τα έβαλε κάτω και πήρε την ισοπαλία καθώς ο Ρουσιάς στο 78’ διαμόρφωσε το τελικό 4-4.

Η ομάδα του Ιδιάκεθ παρουσίασε σημαντικά αμυντικά προβλήματα, και δέχθηκε τρία γκολ 18 λεπτών (!), ενώ η αντίστοιχη του Παραλιμνιού παρά το γεγονός πως βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 3-1 δεν κατάφερε να φύγει με τη χαρά της νίκης.

Το εν λόγω αποτέλεσμα δεν… αρέσει σε καμιά ομάδα καθώς οι μεν κιτρινοπράσινοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ξεπεράσουν την Ομόνοια στην βαθμολογία και να σκαρφαλώσουν στην 2η θέση, ωστόσο έχουν φτάσει στους 11 βαθμούς, όσους έχει και ο Εθνικός. Από την άλλη, η ΕΝΠ ισοβαθμεί πλέον με τον Ολυμπιακό στους 4.

Το ματς…

Ισορροπημένα τα πρώτα λεπτά του πρώτου μέρους με τις δύο ομάδες να καταγράφουν από μια ευκαιρία. Στο 7’ ο Γιάννου δεν έδωσε στον εντελώς μόνο Τρισκόφσκι, και προτίμησε να τελειώσει μόνος την φάση, ωστόσο ο Κλάιμαν απέκρουσε εύκολα το πλασέ του Ελληνοαυστραλού. Η ΕΝΠ «απάντησε» ένα λεπτό αργότερα, με τον Θεοδώρου, το πλασέ του οποίου ανακόπηκε από τον Θάντι στην γραμμή. Η ομάδα της Λάρνακας άνοιξε το σκορ στο 22’ με εξαιρετικό σουτ του Φιόλιτς, όμως η χαρά των γηπεδούχων μετατράπηκε σε… εφιάλτη.

Οι «βυσσινί» στο 24’ πέτυχαν το γκολ της ισοφάρισης στο 24’ με κεφαλιά του Αγκιρί, ενώ στο 33’ ο Θεοδώρου με κεφαλιά-ψαράκι ανέτρεψε το σκορ! Η ομάδα του Σιβιέρο δεν σταμάτησε εκεί. Στο 42’ ο Βαλλιάνος με σουτ-κεραυνό διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους (1-3). Στα αξιοσημείωτα του πρώτου μέρους, λανθασμένα ακυρώθηκε το γκολ του Αγγελή στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης και όταν το σκορ ήταν 0-0, καθώς ο ποδοσφαιριστής της ΕΝΠ δεν ήταν εκτεθειμένος.

Συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο η βροχή των γκολ! Στο 46’ ο Τρισκόφσκι μείωσε σε 3-2 μετά από σουτ του Τρισκόφσκι από το ύψος της περιοχής, ενώ ο Σκοπιανός στο 55’ δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα και έφερε το ματς στα ίσα! Προηγήθηκε ανατροπή του Κάσες, και ο ρέφερι σωστά σφύριξε την παράβαση. Η ΑΕΚ έκανε την ολική ανατροπή στο 64’ και πάλι μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τρισκόφσκι. Ωστόσο, σύμφωνα με τις επαναληπτικές προβολές φαίνεται πως δεν υπάρχει παράβαση του Αμπαρτζουμιάν στον Γιάννου και κακώς δόθηκε η παράβαση. Η ΕΝΠ έδειξε σφυγμό και στο 73’ έφερε εκ νέου το ματς στα ίσα (4-4) με κεφαλιά του Ρουσιά που κατέληξε στα δίκτυα.

Οι ευκαιρίες από εκείνο το σημείο και έπειτα διαδέχονταν η μια την άλλη, ενώ ο Θεοδώρου έχασε μοναδική ευκαιρία για τη νίκη, καθώς το σουτ του κατέληξε στο δοκάρι. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες καθώς ο Γκαρσία στο 78’ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ και έντονες διαμαρτυρίες.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Τόνιο, Θάντι (48′ Ιωάννου), Γκονθάλεθ, Γκαρσία, Ρουίθ, Σάστρε, Φιόλιτς (80′ Σπόλιαριτς), Κάσες, Τέτε, Τρισκόφσκι, Γιάννου.

ΕΝΠ (Γκουστάβο Σιβιέρο): Κλάιμαν, Αμπαρτζουμιάν, Αγγελή, Μιτρέφσκι, Βαλλιάνος, Ριέρα, Μαϊσουράντζε (69′ Ρουσιάς), Σπόλιαριτς, Αγκιρί (58′ Βαρέλα), Θεοδώρου, Ουντότζι (80′ Ροντρίγκες).

Σκόρερ: 22′ Φιόλιτς, 46′, 55 (πεν.), 64′ (πεν.) Τρισκόφσκι / 24′ Αγκιρί, 33′ Θεοδώρου, 42′ Βαλλιάνος, 73′ Ρουσιάς

Κίτρινες: / Μαϊσουράντζε, Ριέρα, Αμπαρτζουμιάν

Αποβολές: 76′ Γκαρσία (2η κίτρινη)

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Φελλάς

Α’ βοηθός: Χαράλαμπος Γεωργίου

Β’ βοηθός: Μάριος Δημητριάδης

Τέταρτος: Νικόλας Νεοκλέους

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Ιωάννου

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ