aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣBig-6: Από τη «συμφωνία κυρίων» κοντά στο 5 στα 6!

Big-6: Από τη «συμφωνία κυρίων» κοντά στο 5 στα 6!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Τον περασμένο Απρίλιο διέρρευσε «συμφωνία κυρίων» ανάμεσα στους προέδρους των συλλόγων του αποκαλούμενου big-6. Όπως είχε γραφτεί, καμία από τις έξι ομάδες δεν θα προσέγγιζε παίκτη της άλλης για να ανεβάσει την τιμή του.

Ωστόσο, σε μετεγγραφική περίοδο είναι δύσκολο να μην ανταμώσουν οι δρόμοι των ομάδων, στην προσπάθεια των υπεύθυνων του σχεδιασμού να ενισχύσουν ο καθένας τη δική του.

Έτσι, ενώ στην αρχή (λόγω της άτυπης συμφωνίας) γινόταν θέμα κάθε φορά που διέρρεε ενδιαφέρον ομάδας του big-6 για ποδοσφαιριστή κάποιας από τις άλλες πέντε, φτάσαμε στο σημείο που δεν κάνει αίσθηση.

Πλέον, έχουμε πέντε  ποδοσφαιριστές, που έβγαλαν τη μία φανέλα μεγάλης ομάδας για τα «μάτια» της άλλης. Έναν έκτο που είναι έτοιμος να το κάνει και άλλον έναν, ο οποίος είναι πιθανόν να ενταχθεί στη συγκεκριμένη κατηγορία. Αν κλείσουν οι δύο τελευταίοι θα γίνει το 5 στα 6.

Ομόνοια
Οι Φώτης Παπουλής και Μίχαλ Ντούρης άφησαν πίσω τους τα κυανόλευκα του Απόλλωνα και της Ανόρθωσης, αντιστοίχως, για να φορέσουν την πράσινη φανέλα με το «τριφύλλι». Κι αν για τον δεύτερο δεν μαράζωσαν ιδιαίτερα στο «Αντώνης Καράς», δεν ίσχυσε το ίδιο στο Κολόσσι για τη μετακόμιση του πρώτου στο «Ηλίας Πούλλος».

ΑΠΟΕΛ
Οι γαλαζοκίτρινοι μπήκαν σφήνα και άρπαξαν τον Φρανσίς Ουζόχο, συμφωνώντας με τη Λα Κορούνια και φράζοντας νέα παραχώρησή του στην Ομόνοια. Κάτι που σαφώς δεν άρεσε στον κόσμο της συμπολίτισσας. Επίσης, όταν αντιλήφθηκαν πρόβλημα στις σχέσης του Απόλλωνα και του Εμίλιο Ενσούε, κινήθηκαν και τον έκαναν ξανά δικό τους (ήταν στην ομάδα τους και αποχώρησε τον Φεβρουάριο του 2019, έπειτα από επεισόδιο με τον τότε προπονητή τους, Πάολο Τραμετσάνι). Ασφαλώς και ενοχλήθηκαν οι οπαδοί των κυανόλευκων, βλέποντας έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή να εντάσσεται σε έναν από τους ανταγωνιστές τους.

ΑΕΚ
Ο Ανδρέας Μακρής δεν βρισκόταν στο πλάνο του προπονητή του ΑΠΟΕΛ, Μαρίνου Ουζουνίδη, έτσι οι κιτρινοπράσινοι άδραξαν την ευκαιρία και τον ενέταξαν στις τάξεις τους. Δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα πάντως στη Λευκωσία.

Απόλλων
Oι κυανόλευκοι βρίσκονται μία ανάσα από την απόκτηση του Φάνου Κατελάρη, έχοντας προχωρήσει σε προφορική συμφωνία με τον ίδιο και την Ομόνοια. Ο Κύπριος μέσος ήταν δανεικός στην ουγγρική Ζαλαεγκέρσγκι, αλλά δεν ήθελε να ανανεώσει και επέστρεψε στην Κύπρο. Δεν βρίσκεται στο πλάνο του Χένινγκ Μπεργκ και όλα συνηγορούν ότι σύντομα θα γίνει κάτοικος Κολοσσίου.

ΑΕΛ
Δεν μπήκε στον χορό, τουλάχιστον ακόμα. Πάντως, διέρρευσε ενδιαφέρον για τον Αντόνιο Γιάκολις, ο οποίος δεν βρίσκεται στο πλάνο του Μαρίνου Ουζουνίδη και ο ΑΠΟΕΛ θέλει να απαλλαγεί από το συμβόλαιό του.

Ανόρθωση
Η «Μεγάλη Κυρία» δεν πήρε ποδοσφαιριστή κάποιας από τις άλλες πέντε.

Μεσολαβούν πάντως άλλες εννιά ημέρες έως το τέλος της μετεγγραφικής περιόδου (15 Σεπτεμβρίου) και θα φανεί αν ο σχετικός κατάλογος θα μεγαλώσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ