aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑποθεωτικό ρεπορτάζ για τον Κουτσοκούμνη και το «μοναδικό ψεγάδι»!

Αποθεωτικό ρεπορτάζ για τον Κουτσοκούμνη και το «μοναδικό ψεγάδι»!

Με αφορμή το γεγονός ότι ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης είναι το εκτελεστικό όργανο της FIFA στην προσπάθεια της να εξυγιάνει το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο, η ελλαδική ιστοσελίδα Sportotal.gr, αποθεώνει τον πρόεδρο της ΚΟΠ, αναφέρεται με κολακευτικά λόγια και δημοσιεύει τον βίο και την πολιτεία του.

Ακολουθεί πιο κάτω αυτούσιο το ρεπορτάζ:

«Είναι το πρόσωπο της επικαιρότητας στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, καθώς ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης είναι το εκτελεστικό όργανο της FIFA στην προσπάθεια της να εξυγιάνει το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποιος είναι όμως πραγματικά;

Μόλις χτες κατέφθασε η επιστολή της FIFA στην ΕΠΟ η οποία ορίζει τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη ως επικεφαλής της Επιτροπής εξομάλυνσης της ΕΠΟ, με τις… πολυθρύλητες πλέον Εκλογές να έχουν ορίζοντα πραγματοποίησης ως τις 31 Μαΐου. Το Sportotal.gr, προσπαθεί να ρίξει φως στον άνθρωπο που θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όλων όσων ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Κουτσοκούμνης, είναι γεννημένος στην Κύπρο το 1956 (60 χρονών) και έχει σπουδάσει στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου Στατιστική και Διαχείριση Κινδύνου. Βρίσκεται στους κόλπους του διεθνούς ποδοσφαίρου από το 1994. Ξεκίνησε σαν αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και σαν επικεφαλής των εθνικών ομάδων για τη σεζόν 1994-1995. Μετά την αποχώρηση από το αξίωμα του προέδρου του Μάριου Λευκαρίτη, εκλέχθηκε πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας το 2001 και έκτοτε επανεκλέγεται διαδοχικά μέχρι και σήμερα.

Εξαιτίας αυτής της 15ετούς αυτής «κυριαρχίας» του, έχει κερδίσει το προσωνύμιο «Βασιλιάς» από τους ομοεθνείς του. ΑΠΟΕΛίστας από τα γεννοφάσκια του, απολαμβάνει την καθολική στήριξη των σωματείων του Κυπριακού ποδοσφαίρου, αφού εκλέγεται συνήθως παμψηφεί χωρίς αντίπαλο υποψήφιο.

Για την πηγή της… παντοκρατορίας του έχουν ακουστεί διάφορα όπως ότι κρατά τους παράγοντες και τα σωματεία στο «χέρι» είτε υπό τον φόβο απώλειας τω κεκτημένων τους, είτε εξαγοράζοντας την στήριξή τους με διάφορα… χατίρια. Αυτά όμως τα λένε οι αντιπολιτευόμενοι του 60χρονου παράγοντα.

Η αλήθεια είναι πως έχει μεγάλο επικοινωνιακό ταλέντο στις συνομιλίες, τις διαπραγματεύσεις και στην δημιουργία συναινετικού κλίματος σε αντιμαχόμενες πλευρές. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι που έχουν εκτιμηθεί και από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου (UEFA) της οποίας είναι μέλος ως εκπρόσωπος της UEFA HatTrick Committee, βοηθώντας την ομοσπονδία σε διάφορα πολιτειακά θέματα.

Μοναδικό ψεγάδι του ήταν η προ μηνών εμφάνισή του φορώντας εμφάνιση της εθνικής Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, παίρνοντας μέρος σε ποδοσφαιρικού αγώνα στην συγκέντρωση ομοσπονδιών της ΟΥΕΦΑ. Αυτή η κίνηση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων αφού πολλοί παράγοντες και σύλλογοι της Κύπρου, τον κάλεσαν να παραιτηθεί, αφού έδειξε ασέβεια στο Κυπριακό Έθνος.

Αυτός όμως ισχυριζόμενος την διαφορετική του θεώρηση και αντίληψη των πραγμάτων, απέδειξε πως όχι μόνο δεν έδειξε την φημολογούμενη ασέβεια, αλλά «απαξίωσε» κατά κάποιον τρόπο την ημισέληνο δείχνοντας ανώτερος και δημοκράτης, κάτι το οποίο αδυνατούν να κάνουν οι Τούρκοι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ