aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόφαση για ισχυρότερη ΑΕΚ

Απόφαση για ισχυρότερη ΑΕΚ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το όραμα του Άντρου Καραπατάκη για να παραμείνει η ΑΕΚ ανάμεσα στις διεκδικήτριες του πρωταθλήματος δεν εγκαταλείπεται, παρά τις αποτυχημένες προσπάθειες της τελευταίας πενταετίας. Ο πρόεδρος του συλλόγου της Λάρνακας είναι αποφασισμένος για τη δημιουργία ποιοτικότερου συνόλου το ερχόμενο καλοκαίρι.

Γι’ αυτό και στο δίμηνο που ακολουθεί θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις από τον Άντερ Μουρίγιο. Πρωτίστως, ο Βάσκος τεχνικός διευθυντής θα καταλήξει στους παίκτες του υφιστάμενου έμψυχου δυναμικού, οι οποίοι θα παραμείνουν.

Επισφαλής πάντως δεν είναι μόνο η θέση όσων εκπνέει το συμβόλαιο (Χουάν Τρουγιόλς, Νταβίδ Καταλά, Χόρχε Λαρένα, Ακοράν Ρέγες, Νάτσο Κάσες, Μάριος Αντωνιάδης, Ονησίφορος Ρουσιάς, Ανδρέας Χριστοδούλου). Η δεδομένη θέληση για αύξηση της ποιότητας επιτάσσει αποφάσεις, που μπορεί να ξαφνιάσουν.

Ασφαλώς, εννοείται πως η διατήρηση βασικού κορμού είναι επίσης επιτακτική και δεν λείπουν τα φαβορί από τους παίκτες, οι οποίοι έχουν συμβόλαιο για τη σεζόν 2019-20. Θα είναι λοιπόν έκπληξη αν κάποιος από τους ακόλουθους «κοπεί» από τον Μουρίγιο: Τόνιο Ραμίρεθ, Ιβάν Τρισκόφσκι, Μικέλ Γκονθάλεθ, Απόστολος Γιάννου, Ντάνιελ Μοϊσόφ, Φλοριάν Τολεμές, Λουίς Σάστρε και Έκτορ Χέφελ (από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα παίρνει θέση στον κατάλογο Α). Αν επιβεβαιωθούν τα «προγνωστικά», θα απομείνουν εφτά θέσεις ξένων-κοινοτικών, που θα καλυφτούν με μετεγγραφές και πιθανή παραμονή κάποιων από τους άλλους παίκτες του υφιστάμενου ρόστερ (είτε έχουν συμβόλαιο είτε όχι).

Από εκεί και πέρα, ερωτηματικό τίθεται και για τους δανεικούς, Ίγκορ Σίλβα (Ολυμπιακός), Φακούντο Γκαρσία (Λεγανιές) και Ντάνι Ακίνο (Μούρθια). Για τον πρώτο, ο Ολυμπιακός Πειραιώς επιθυμεί την πώλησή του με ποσό που δεν μπορεί να αγγίξει η ΑΕΚ. Επομένως, για να ελπίζουν οι Λαρνακείς θα πρέπει να μη βρεθεί αγοραστής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ