aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας «δίνουν» χρήμα στις υπόλοιπες κυπριακές ομάδες!

ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας «δίνουν» χρήμα στις υπόλοιπες κυπριακές ομάδες!

Oικονομική «ένεση» στις 14 ομάδες που συμμετείχαν πέρυσι στο πρωτάθλημα Cyta έρχεται από την ΟΥΕΦΑ. Η ευρωπαϊκή Oμποσπoνδία Ποδοσφαίρου ενημέρωσε την ΚΟΠ ότι θα μοιράσει περίπου €3.500.000 στις κυπριακές ομάδες για ανάπτυξη των ακαδημιών τους αλλά και της συμμετοχής ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα στους ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ.

Εκτιμάται ότι από το συγκεκριμένο κονδύλι η κάθε ομάδα θα βάλει στο ταμείο της περίπου €300.000 ευρώ, με την ΟΥΕΦΑ να απαιτεί όπως αυτά τα χρήματα αξιοποιηθούν αποκλειστικά για την ανάπτυξη των ακαδημιών.

Από τις €300.000 που θα λάβει η κάθε ομάδα οι €60.000 προέρχονται από την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ χρήματα που η ευρωπαϊκή ομοσπονδία μοιράζει υπό τη μορφή solidarity payments.

Διαβάστε επίσης: AΠΟΕΛ: Η πρώτη αλλαγή που διέταξε ο Τραμετσάνι

Χρήματα θα πάρουν και του χρόνου οι 12 ομάδες που συμμετέχουν φέτος στο πρωτάθλημα Cyta από την πρόκριση του Απόλλωνα και της ΑΕΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ