aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ: Ορατότης μηδέν

ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ: Ορατότης μηδέν

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να ξεκλειδώσει την πολυπρόσωπη και καλά οργανωμένη αμυντική διάταξη της ΑΕΚ. Παρά το γεγονός πως ήταν κατά πολύ καλύτερος με την μπάλα στα πόδια χθες, υστέρησε κυρίως στη δημιουργία και μοιραία έμεινε στο 0-0, καταγράφοντας τις πρώτες βαθμολογικές απώλειες στο τρέχον πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι ήταν επιπόλαιοι, δεν είχαν την απαιτούμενη σπιρτάδα στις κινήσεις και πρωτίστως φαντασία στην τελική πάσα κι έτσι, η ταλαιπωρημένη -από πολλά προβλήματα τραυματισμών- ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ, απέσπασε το βαθμολογικό όφελος μέσα στο ΓΣΠ.

Με βάση το τι έδωσαν οι Λαρνακείς, πρόκειται ασφαλώς για ικανοποιητικό αποτέλεσμα: Α) Έχασαν δύο κεντρικούς αμυντικούς κατά τη διάρκεια του 90λεπτου. Β) Δεν κέρδισαν ούτε ένα κόρνερ. Γ) Ένα σουτ επιχείρησαν προς την αντίπαλη εστία στο 57ο λεπτό. Στατιστικά στοιχεία που δεικνύουν αρκετά, ιδιαίτερα τα δύο τελευταία όσον αφορά στην επιθετική δραστηριότητα. Ήταν ακίνδυνοι και δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από την ισοπαλία.

Από την άλλη, μία μόλις τελική από τις οκτώ που κατέγραψε ο ΑΠΟΕΛ ήταν ξεκάθαρη. Κέρδισε επτά κόρνερ, σε κανένα όμως δεν απείλησε, ενώ, ούτε οι αλλαγές που επιχείρησε ο Τόμας Ντολ κατάφεραν να δώσουν το κάτι παραπάνω. Μάλιστα, από το 70ό λεπτό και έπειτα, οι γαλαζοκίτρινοι ενήργησαν βεβιασμένα. Έχασαν την ψυχραιμία τους, δεν είχαν την απαιτούμενη υπομονή, έστελναν την μπάλα στο αντίπαλο κουτί με «καμινάδες», οι οποίες αποτέλεσαν εύκολη λεία για τους φιλοξενούμενους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ