aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Τώρα είναι η ώρα για την υπέρβαση

ΑΕΚ: Τώρα είναι η ώρα για την υπέρβαση

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Εξαιρετικά δύσκολο και υψηλό θα είναι το εμπόδιο που θα κληθεί να ξεπεράσει η ΑΕΚ για να μπορέσει να βρεθεί ένα βήμα πριν τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.  Η βελγική Γάνδη αποτελεί δίχως αμφιβολία ένα τεράστιο εμπόδιο, όχι όμως απροσπέλαστο. Αν καταφέρουν και σήμερα οι παίκτες του Ιμανόλ Ιδιάκεθ και παίξουν το ποδόσφαιρο που ξέρουν και μπορούν, τότε έχουν τα φόντα να συνεχίσουν στο θεσμό και να κάνουν άλλη μία μεγάλη νίκη.

Τι πρέπει να παρατάξει σήμερα η ΑΕΚ; Τη στόφα που έχει ως ομάδα και που έχει δείξει σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι στην Ευρώπη, τον τσαμπουκά της, την αυτοπεποίθηση που τη διακατέχει σε τέτοια ματς αλλά και την εξαιρετική μεσοαμυντική λειτουργία η οποία σε εννέα παιχνίδια, που σημαίνει 810 αγωνιστικά λεπτά, δεν έχει παραβιαστεί η εστία της στο ΑΕΚ Αρένα. Όλα αυτά αποτελούν ένα γερό όπλο στα χέρια της ομάδας.

Απ’ την άλλη δεν είναι τίποτα περισσότερο πέρα από αριθμοί και στατιστικά. Κάποτε θα «σπάσει» αυτό το σερί, όμως για την ΑΕΚ δεν παύει να είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα που δείχνει ότι στην έδρα της αποκτά τεράστια δυναμική και παίζει με απίστευτη αυτοπεποίθηση. Οι Βέλγοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν και την αφόρητη ζέστη που αναμένεται να τους επηρεάσει σε κάποιο βαθμό και είναι και αυτό ένα στοιχείο το οποίο πρέπει να εκμεταλλευθεί η ομάδα της Λάρνακας.

Στο αγωνιστικό σκέλος ο Βάσκος τεχνικός δεν έχει να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα και έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Λογικά δεν θα προχωρήσει σε ιδιαίτερες αλλαγές, μιας και είδε ότι η ομάδα του έχει βρει καλό ρυθμό στα τελευταία παιχνίδια. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Τόνιο, η τριάδα στην άμυνα θα αποτελείται από τους Τρουγιόλς, Μίκελ και Μοϊσόφ, δεξιά της μεσαίας γραμμής στο 3-4-3 θα είναι ο Ραούλ Ρουίθ, αριστερά ο Χέφελ και η δυάδα στο κέντρο θα αποτελείται από τους Κάσες και Σάστρε. Η τριπλέτα στην επίθεση δεν αλλάζει. Από δεξιά θα είναι ο Ακοράν, αριστερά ο Τρισκόφσκι και στην κορυφή της επίθεσης ο Γιάννου.

Το να υπάρξουν εκπλήξεις ή αλλαγή συστήματος είναι δύσκολο, όμως από τη στιγμή που ο Ιδιάκεθ αρέσκεται πολλές φορές στο να αιφνιδιάζει, είναι κάτι που δεν πρέπει να αποκλείουμε. Οι Βέλγοι είναι επιθετική ομάδα που σκοράρει με σχετική ευκολία και αυτό δεν αποκλείεται να παίξει το δικό του ρόλο στον τρόπο αντιμετώπισης του αντιπάλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ