aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Σαν το… χτύπημα της κόμπρας!

ΑΕΚ: Σαν το… χτύπημα της κόμπρας!

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Γκόντσγουιλ Εκπολό, ενώ τον φλέρταραν έντονα άλλες ομάδες της πρώτης εξάδας.

Κάτι σαν το… χτύπημα της κόμπρας ήταν η απόκτηση του Γκόντσγουιλ Εκπολό από την ΑΕΚ. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του από τον Απόλλωνα, κι ενώ τον φλέρταραν έντονα άλλες ομάδες της πρώτης εξάδας, ήρθε η ανακοίνωση της απόκτησή του από τους Λαρνακείς. Κινήθηκαν με άκρα μυστικότητα και με τη μεθοδικότητα του Τσάβι Ρόκα και την οικονομική επάρκεια της διοίκησης Άντρου Καραπατάκη, απέσπασαν την υπογραφή του.

«Πρόκειται για μια σπουδαία κίνηση», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ, Κυριάκος Δημητρίου, για τη συμφωνία με τον Νιγηριανό αμυντικό και πρόσθεσε: «Τον ξέρουμε πολύ καλά και από τον επόμενο μήνα θα τον χαιρόμαστε ως ποδοσφαιριστή μας. Είχαμε μια πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία πέρυσι. Πήραμε ένα παίκτη που μπορεί να βοηθήσει και από διαφορετικές θέσεις στην αμυντική γραμμή».

Ο 29χρονος Εκπολό έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο 2+1 χρόνια. Ο Τσάβι Ρόκα τον γνωρίζει πολύ καλά, αφού αγωνίζεται στην Κύπρο τους τελευταίους 18 μήνες (με τη φανέλα του Απόλλωνα κατέγραψε 49 συμμετοχές και πέτυχε 3 γκολ). Είναι «προϊόν» των τμημάτων υποδομής της Μπαρσελόνα κι ήταν βασικός κι αναντικατάστατος όταν οι Καταλανοί κέρδισαν το ευρωπαϊκό Youth League Κ19 (2013-14). Αγωνίστηκε επίσης στην αγγλική Φλιντγουντ και στη Σουηδία με τα χρώματα των Χάκεν και Νόρκεπινγκ.

Οι οπαδοί των κιτρινοπράσινων εξέφρασαν τη χαρά τους στα Social Media για την απόκτηση του Εκπολό, περισσότερο επειδή μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλές θέσεις στην άμυνα. Στον Απόλλωνα αγωνιζόταν περισσότερο ως στόπερ, ενώ στη Σουηδία η βασική του θέση ήταν δεξί μπακ. Οι διοικούντες την ΑΕΚ, πάντως, διά στόματος Κυριάκου Δημητρίου δεν άφησαν αναπάντητες τις αιχμές των κυανόλευκων της Λεμεσού, ότι «ενόχλησαν» τον Νιγηριανό ενώ ήταν σε διαπραγματεύσεις: «Οι κινήσεις μας έγιναν μετά την ολοκλήρωση της σεζόν. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο Απόλλων είχε μιλήσει με τον Άνχελ Γκαρσία, ο οποίος ανανέωσε μαζί μας, όταν η σεζόν ήταν σε εξέλιξη κι ενώ διεκδικούσαμε το πρωτάθλημα».

Ο Γκόντσγουιλ Εκπολό ήταν η αρχή της μετεγγραφικής ενίσχυσης. Είναι σίγουρο ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι, αφού οι Λαρνακείς είχαν και πολλές αποχωρήσεις. Για την ώρα ο Τσάβι Ρόκα εντείνει την προσπάθεια του για την ανανέωση των συμβολαίων με τους Τόνγκια, Ράφα Λόπες και Πέρε Πονς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ