aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Ισοφαρίζει τον ΑΠΟΕΛ και ψάχνει ένα θαύμα

ΑΕΚ: Ισοφαρίζει τον ΑΠΟΕΛ και ψάχνει ένα θαύμα

Η ποδοσφαιρική λογική «λέει» ότι η ΑΕΚ θα ολοκληρώσει απόψε το πιο μεγάλο ευρωπαϊκό ταξίδι της ιστορία της, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του ΑΠΟΕΛ με 16 ευρωπαϊκά παιχνίδια σε μια σεζόν (2011-12, 2016-17). Η ανατροπή του 0-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου απέναντι στη Γουέστ Χαμ μοιάζει με ανυπέρβλητο εμπόδιο (22:00, Cytavision 3). Εκτός φυσικά και αν ο… Θεός του ποδοσφαίρου αποφασίσει ότι απόψε είναι νύχτα για θαύματα…

Ωστόσο, αφήνοντας τα μεταφυσικά και πιάνοντας την επίγεια προσέγγιση, το ζητούμενο είναι να αποδειχτεί ανταγωνιστική η ομάδα της Λάρνακας απέναντι σε αντίπαλο της περίφημης Πρέμιερ Λιγκ. Στο «ΑΕΚ Αρένα» το πέτυχε παρά την ήττα, καθώς το αποτέλεσμα ήταν πέρα για πέρα άδικο βάσει απόδοσης. Το ερώτημα που θα απαντηθεί είναι εάν μπορεί να πράξει το ίδιο και σε… εχθρικό έδαφος.

Στόχος των κιτρινοπρασίνων είναι να γίνουν η τρίτη κυπριακή ομάδα που θα αποδράσει από αγγλικό έδαφος δίχως να ηττηθεί. Προηγήθηκαν οι ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (2-2) του ΑΠΟΕΛ με την Τσέλσι και του Απόλλωνα με την Έβερτον, αντιστοίχως τις σεζόν 2009-10 και το 2017-18. Στο ακόμα πιο αισιόδοξο σενάριο, θα γίνουν οι πρώτοι συμπατριώτες μας που θα νικήσουν αγγλική ομάδα ανεξαρτήτως έδρας.

Το μόνο δεδομένο είναι ότι απόψε περιμένει πολύ τρέξιμο τους ποδοσφαιριστές του Χοσέ Λουίς Όλτρα. Είναι είναι γνωστό ότι το ποδόσφαιρο στο Μεγάλο Νησί βασίζεται στον γρήγορο ρυθμό, με την μπάλα να κινείται σε μεγάλες ταχύτητες. Περιττό να πούμε ότι τα λάθη σε τέτοιο επίπεδο δεν συγχωρούνται. Απτό παράδειγμα τα γκολ που πέτυχαν οι Βρετανοί στη Λάρνακα.

Εν κατακλείδι, η ΑΕΚ θέλει είτε στην καλύτερα να κάνει το μεγάλο μπαμ είτε στη χείριστη να ολοκληρώσει ιδανικά απόψε «ένα ταξίδι που ποτέ δεν τελειώνει». Διότι η πορεία της που άρχισε τον Ιούλιο στο Τσάμπιονς Λιγκ, πέρασε στο Γιουρόπα Λιγκ και θα τελειώσει στο Κόνφερενς Λιγκ θα μείνει για πάντα ως μια ολόχρυση σελίδα στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ