aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣAEK – AΠΟΕΛ: Ο MVP, το πέναλτι και οι δύο κόκκινες που δεν δόθηκαν

AEK – AΠΟΕΛ: Ο MVP, το πέναλτι και οι δύο κόκκινες που δεν δόθηκαν

Ο Έκτορ Χέφελ πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση αγωνιζόμενος σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο, λίγο πιο μπροστά από τους Σάστρε και Τρουγιόλς. Σκόραρε το μοναδικό γκολ του αγώνα στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΑΠΟΕΛ (1-0), σε μία φάση που είχε γρήγορη αντίληψη, ακολούθησε την εξέλιξή της και με σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπέλετς. Ο Ολλανδός έδειξε ότι στην καλή του μέρα μπορεί να δώσει δυναμική στην ΑΕΚ.

Η κρίσιμη φάση

Το ματς κρίθηκε σε ένα γκολ. Έτσι, η φάση που σκόραρε ο Χέφελ σημάδεψε την αναμέτρηση. Ο Ολλανδός «μυρίστηκε» γρήγορα την ευκαιρία που είχε δημιουργηθεί με το «κλέψιμο» του Τρισκόφσκι, ακολούθησε, πήρε το ριμπάουντ και με ψύχραιμο σουτ δεν λάθεψε.

Διαβάστε επίσης: AEK – AΠΟΕΛ: Ο MVP, η φάση, το πέναλτι και οι δύο κόκκινες που δεν δόθηκαν

Η διαιτησία

Με πολλές αδυναμίες η διαιτησία του Γιώργου Νικολάου που θα μπορούσε να έχει καλύτερο έλεγχο του ντέρμπι. Στο ξεκίνημα άφησε μαρκαρίσματα ατιμώρητα, δεν έβγαλε κάποιες κάρτες που θα μπορούσε να το κάνει. Μεγαλύτερό του λάθος ήταν που δεν υπέδειξε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, όταν ο Γουίλερ στο 26ο λεπτό, στην προσπάθειά του να στείλει την μπάλα σε κόρνερ με το στήθος, τη βρήκε με το χέρι. Στο 67΄ ζήτησε πέναλτι ο ΑΠΟΕΛ σε χέρι του Γκονθάλεθ, αλλά δεν υπήρχε παράβαση. Στο 75΄ο διαιτητής του αγώνα «χαρίστηκε» στους Ντε Βινσέντι και Σάστρε. Αρχικά, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός του ΑΠΟΕΛ που ήταν χρεωμένος με κίτρινη κάρτα άνοιξε το χέρι και βρήκε τον παίκτη της ΑΕΚ, ενώ στη συνέχεια ο μέσος των «κιτρινοπράσινων» ανταπέδωσε με κουτουλιά. Ο Γιώργος Νικολάου βάση κανονισμού θα έπρεπε να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη τον παίκτη του ΑΠΟΕΛ και με απευθείας κόκκινη τον παίκτη της ΑΕΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ