aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΌρθια με μεγάλη νίκη η ΑΕΚ, δεν βάζει μυαλό ο ΑΠΟΕΛ! (vid & pics)

Όρθια με μεγάλη νίκη η ΑΕΚ, δεν βάζει μυαλό ο ΑΠΟΕΛ! (vid & pics)

Αναστήθηκε η ΑΕΚ, ο ΑΠΟΕΛ παθαίνει μα δεν μαθαίνει. Στο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής στην Αρένα της Λάρνακας οι κιτρινοπράσινοι κέρδισαν με 1-0 τους περσινούς πρωταθλητές χάρις σε τέρμα του Χέφελ (31’) και ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία, καθότι ανέβηκαν στην πέμπτη θέση (28’) βαθμούς και θα εύχονται να έχει απώλειες η ΑΕΛ την Κυριακή (9/2) απέναντι στην Πάφο για να τη διατηρήσουν.

Οι Λαρνακείς αξίζει να αναφερθεί πως τα τελευταία χρόνια σε κανονική διάρκεια της σεζόν δεν ηττήθηκαν από τον ΑΠΟΕΛ στην έδρα τους κι αυτή ήταν η τρίτη τους νίκη (ισοπαλίες στα αλλά δύο ματς). Ο ΑΠΟΕΛ έμεινε στην 3η θέση με 35 βαθμούς, αλλά αν νικήσει ο Απόλλωνας (που έχει και ματς λιγότερο), θα προσπεράσει τους γαλαζοκίτρινους.

Όσον αφορά στο πώς εξελίχθηκε η αναμέτρηση, το μενού ήταν πλούσιο στο πρώτο μέρος. Το θέαμα ήταν αρκετά καλό και η ομάδα που είχε τον έλεγχο και κυριάρχησε ήταν η ΑΕΚ, εν αντιθέσει με τον ΑΠΟΕΛ που ήταν αγνώριστος και είχε μόνο ένα καλό δεκάλεπτο, αλλά χωρίς ευκαιρίες στην αρχή.

Οι γηπεδούχοι ευτύχισαν κι εξαργύρωσαν με τέρμα την υπεροχή τους στο 31’, όταν μετά από σουτ του Τρισκόφσκι που κόντραρε στον Βούρο και κατέληξε και στο δοκάρι, η μπάλα στρώθηκε στον Χέφελ κι αυτός από κοντά είπε «ευχαριστώ» στην τύχη, την έστειλε στα δίκτυα και άνοιξε το σκορ. Η ΑΕΚ είχε άλλες 2-3 καλές προϋποθέσεις πριν από το τέλος του α’ ημιχρόνου.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο 26’ ο Γουίλερ μόνος στην περιοχή της ομάδας του μετά από αντίπαλη μπαλιά έκανε χέρι ξεκάθαρο, αλλά ο διαιτητής Γιώργος Νικολάου, λανθασμένα -όπως έκανε αρκετές φορές φέτος επιβεβαιώνοντας τις αδυναμίες του- δεν υπέδειξε την άσπρη βούλα. Επίσης στο πρώτο μέρος έγιναν και δύο αναγκαστικές αλλαγές. Ο ΑΠΟΕΛ στο 18’ έχασε τον Τάαμαρι λόγω ενοχλήσεων που αισθάνθηκε ο Ιορδανός (αντικαταστάθηκε στο 20’ από τον Βιντιγκάλ), ενώ η ομάδα της Λάρνακας, στο 34’ είδε τον Φερνάντεθ να μην μπορεί να συνεχίσει λόγω τραυματισμού (μπήκε στη θέση του ο Τέτε).

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν αλλιώς. Ο ρυθμός κατά πολύ πεσμένος συγκριτικά με το πρώτο 45λεπτο με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να εκδηλωθούν και να φανερώνουν υπομονή. Ο ΑΠΟΕΛ άρχισε στο τελευταίο 25λεπτο της αναμέτρησης να βγαίνει σιγά – σιγά μπροστά, είχε κάποιες καλές προϋποθέσεις, αλλά δεν κατάφερε να διαφοροποιήσει τα δεδομένα και να σώσει την παρτίδα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΑΕΚ (Ηλίας Χαραλάμπους): Τόνιο, Φερνάντεθ (34′ Τέτε), Μ. Γκονθάλεθ, Τζολοβάρτ, Τρουγιόλς, Θ. Ιωάννου, Σάστρε, Ακοράν, Χέφελ, Τριτσκόφσκι (90′ Χίβενι), Ναράνχο (82′ Σπόλιαριτς).

ΑΠΟΕΛ (Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν): Μπέλετς, Μακρής (61′ Μερκής), Βούρος, Ν. Ιωάννου, Γουίλερ, Μάτιτς, Γένσεν, Ντε Βινσέντι (77′ Χαλένιους), Γέφτοβιτς, Τάαμαρι (20′ Βιντιγκάλ), Πάβλοβιτς.

Σκόρερ: 31′ Χέφελ.

Κίτρινες: 51′ Χέφελ (3η), 55′ Γκονθάλεθ, 75′ Σάστρε, 83′ Τρουγιόλς, 85′ Χαραλάμπους (προπονητής), 94′ Χίβενι / 23′ Βούρος, 33′ Ντε Βινσέντι, 85′ Γουίλερ, Μάτιτς (3η), 88′ Σάβιτς, 94′ Μερκής.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου.

Α’ βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου.

Β’ βοηθός: Πέτρος Πέτρου.

Τέταρτος: Νικόλας Νεοκλέους.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Αργυρού.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ