aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣAEK – Ανόρθωση: Μοιράστηκαν και τα «κουκούτσια»

AEK – Ανόρθωση: Μοιράστηκαν και τα «κουκούτσια»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

«Το απόλυτο μηδέν», θα μπορούσε να είναι ένας εναλλακτικός τίτλος για να περιγράψει το τι συνέβη στο ματς της ΑΕΚ με την Ανόρθωση. Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμό και… κακές εντυπώσεις, αφού το τελικό 0-0 ήταν το αποτέλεσμα που προέκυψε μετά από 90 (και βάλε) λεπτά ταλαιπωρίας της μπάλας, έντασης, αμέτρητων λαθών και 35 συνολικά φάουλ (21/14). Στο χθεσινό ντέρμπι, λοιπόν, κυριάρχησε η δύναμη, οι μονομάχοι ξέχασαν το θέαμα… στα αποδυτήρια, κανένας δεν επιβλήθηκε κατά κράτους του άλλου, με αποτέλεσμα να πάρουν αυτό που έδωσαν, κάτι που προφανώς δεν εξυπηρετεί τους στόχους τους, τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ κατέγραψε οκτώ τελικές και δύο λιγότερες η Ανόρθωση. Μην ξεγελιέστε, όμως. Δύο μόλις εξ αυτών κατέληξαν στο στόχο, μία για κάθε ομάδα, με τους τερματοφύλακες να έχουν γενικώς ένα ήσυχο απόγευμα. Οι εν λόγω φάσεις, μάλιστα, «βγήκαν» μέσα σ΄ ένα δίλεπτο! Στο 16΄ με τον Κορέια (σουτ) και στο 17’ με τον Μοϊσόφ (κεφαλιά). Όπως καταλαβαίνετε, σχεδόν όλα τα σουτ που επιχείρησαν οι μονομάχοι δεν βρήκαν στόχο, είτε υπήρχαν καλές προϋποθέσεις είτε όχι. Ντέρμπι χωρίς ποιότητα, συγκινήσεις. Κύλησε κλειστό και περιορίσθηκε περισσότερο στο κέντρο κι έξω από τις αντίπαλες περιοχές. Τίποτα εν ολίγοις δεν είδαμε, παρά το γεγονός πως το φτωχό, άχρωμο και ανούσιο σε περιεχόμενο α’ μέρος, «έφερε» ένα ελαφρώς πιο γρήγορο, πιο ζωντανό β΄ μέρος.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Φασούλι-φασούλι και όσο γεμίσει το σακούλι

Η ΑΕΚ είχε καλύτερη εικόνα στο πρώτο μισό και προς το τέλος του αγώνα, σε αντίθεση με την Ανόρθωση που ανέβηκε ελαφρώς στο δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο, χωρίς μεγάλες επιθετικές απαιτήσεις και κλασσικές ευκαιρίες. Οι προπονητές των δύο ομάδων, εξάλλου, συμφώνησαν πως διεξήχθη ένα ματς δυνατό παρά τεχνικό και ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο.

Διαβάστε επίσης: Πικρές αλήθειες για την ΑΕΚ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ