aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑ' Κατηγορία: Συζήτηση για αύξηση ομάδων και ακύρωσης πρωταθλήματος

Α’ Κατηγορία: Συζήτηση για αύξηση ομάδων και ακύρωσης πρωταθλήματος

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Με τη συμμετοχή 11 ομάδων, απείχε η Δόξα, πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου με τα σωματεία Α’ Κατηγορίας το απόγευμα της Πέμπτης (2/4). Στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης ήταν το θέμα των οικονομικών των σωματείων σε συνδυασμό με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδα μας Goal.com.cy οι εκπρόσωποι των ομάδων εξουσιοδότησαν την ΚΟΠ ούτως ώστε να συζητήσει με τον ΠΑΣΠ το «καυτό» κεφάλαιο της μισθοδοσίας των ποδοσφαιριστών. Η ΟΥΕΦΑ έδωσε εντολή στις Ομοσπονδίες μέλη της να συνεννοηθεί με το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών κάθε χώρας.

Οι πλείστες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας επανέλαβαν ότι επιβάλλεται να γίνουν αποκοπές στους μισθούς από την στιγμή που δεν υπάρχει αγωνιστική δράση και αναμένουν τις επόμενες μέρες την κατάληξη των επαφών που θα έχει η Ομοσπονδία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών.

Το μέλλον του πρωταθλήματος

Πέραν από το οικονομικό στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης συζητήθηκε το μέλλον του πρωταθλήματος. Η Κυπριακή Ομοσπονδία και τα πλείστα σωματεία επανέλαβαν την κοινή επιθυμία να ολοκληρωθεί η σεζόν στον αγωνιστικό χώρο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα προκύψουν τεράστια προβλήματα που αφορούν τον πρωταθλητή, τις ομάδες που θα παίξουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τον υποβιβασμό.

Δεν έχουν καθοριστεί πιθανές ημερομηνίες για επανέναρξη του πρωταθλήματος, καθώς το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει μετά το Πάσχα και ανάλογα με την κατάσταση που θα επικρατεί στην Κύπρο.

Μετά από προτροπή ορισμένων σωματείων έγινε συζήτηση και για το τι μέλλει γενέσθαι στο ενδεχόμενο που η πανδημία του κορωνοϊού δεν υποχωρήσει και θα παρθεί αναγκαστικά απόφαση για ακύρωση του πρωταθλήματος, όπως αποφάσισε κατά τη διάρκεια της ημέρας το Βέλγιο. Ακούστηκαν πολλές και διαφορετικές απόψεις, γεγονός που μαρτυρά ότι δεν υπάρχει ομοφωνία και θα πρόκειται για αδιέξοδο στο οποίο κανείς δεν εύχεται να οδηγηθούν ΚΟΠ και σωματεία.

Αύξηση ομάδων

Οι ομάδες του β’ γκρουπ έβαλαν προς συζήτηση το ενδεχόμενο αύξησης ομάδων. Ξεκαθαρίστηκε πως δεν τίθεται θέμα αύξησης των ομάδων σε 16, ούτε ακύρωσης του β΄ γκρουπ. Δεν αποκλείεται το σενάριο αύξησης των ομάδων σε 14 εάν και εφόσον δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος στο γήπεδο να επανέλθει στην επικαιρότητα, αν και προς το παρόν δεν βρήκε υποστηρικτές από τις ομάδες του α΄ γκρουπ. 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ