aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ10 μετεγγραφικές ιστορίες του καλοκαιριού

10 μετεγγραφικές ιστορίες του καλοκαιριού

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Ο μετεγγραφικός… πυρετός άρχισε να κτυπά «κόκκινο» πριν καλά-καλά αρχίσει και η περίοδος των μετεγγραφών. Η αυλαία της καλοκαιρινής μετεγγραφικής περιόδου ανοίγει (επίσημα) την 1η Ιουνίου, εντούτοις αρκετές ομάδες άρχισαν ήδη τις προσθήκες.

Το καλοκαίρι θα είναι «καυτό» και μακρύ, με αρκετά ονόματα ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στην Κύπρο τη σεζόν να είναι στην επικαιρότητα. Πρώτο και πιο πολυσυζητμένο αυτό του Μίχαλ Γκιουρίς.

Η Ανόρθωση θέλει με κάθε τρόπο να τον διατηρήσει στο ρόστερ της, στο παιχνίδι μπήκε και ο ΑΠΟΕΛ (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γαλαζοκίτρινοι στράφηκαν σε άλλες λύσεις) και σύντομα θα διαφανεί κατά πόσο ο Σλοβάκος θα συνεχίσει να βγάζει το «ψωμί» του στην Κύπρο.

Το Goal.com.cy «απομόνωσε» άλλες εννέα περιπτώσεις παικτών που αγωνίστηκαν φέτος στο κυπριακό πρωτάθλημα και είτε είναι ελεύθεροι, είτε είναι σε… διαμάχη με την ομάδα τους και σίγουρα θα μας απασχολήσουν στη μετεγγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Να είστε βέβαιοι ότι στην πορεία θα προκύψουν δεκάδες ονόματα ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν φέτος στην Κύπρο και θα ταράξουν τα… νερά.

Διαβάστε επίσης: Στο αεροπλάνο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ η ποδοσφαιρική Κύπρος

ΟΥΡΓΚΟ ΠΑΡΝΤΟ

Ο Ισπανός τερματοφύλακας αποχώρησε από την Αλκή με στόχο να βρει συμβόλαιο σε ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους. Παρά τη φημολογία περί ενδιαφέροντος ομάδων της πρώτης εξάδας κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, προς το παρών, και μένει να δούμε αν ο Πάρντο θα βρει αυτό που ψάχνει εντός συνόρων ή αν θα αποχωρήσει από την Κύπρο μετά από 6,5 χρόνια.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΙΑΛΛΙΔΗΣ

Αποχώρησε από την  ΑΕΚ ως κυπελλούχος, όμως δεν είναι διατεθειμένος να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Αυτή την στιγμή ο έμπειρος τερματοφύλακας είναι σε διακοπές και σύντομα θα πάρει τις αποφάσεις του. Ποιος θα είναι ο πέμπτος (κυπριακός) σταθμός στην καριέρα του Γιωργαλλίδη μετά τις Ανόρθωση, Ομόνοια, Αλκή και ΑΕΚ; Η απάντηση, στη μετεγγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΛΑΓΟ

Το συμβόλαιο του Ισπανού ακραίου αμυντικού ολοκληρώνεται τέλος του μήνα. Ο ΑΠΟΕΛ απέκτησε τον Κάζου στη θέση του αριστερού μπακ και ο Λάγο αποχωρεί από τον «Αρχάγγελο». Τ’ όνομά του συνδέθηκε με τον Απόλλωνα σε προηγούμενες μετεγγραφικές περιόδους, οι γαλάζιοι ψάχνουν στο «παζάρι» γι’ αριστερό μπακ και μένει να διαφανεί κατά πόσο θα δείξει ενδιαφέρον ο Σωφρόνης Αυγουστή.

ΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΗ

Οι συχνοί τραυματισμοί στάθηκαν εμπόδιο στην καριέρα του Αγγελή Αγγελή. Ο Κύπριος κεντρικός αμυντικός είχε όλα τα στοιχεία για να κάνει μεγάλη καριέρα, όμως έμεινε μεταξύ κερκίδας και πάγκου στον Απόλλωνα. To σημαντικό για τον 28χρονο στόπερ είναι να πάρει αγωνιστικά λεπτά και να μείνει μακριά από τραυματισμούς. Προτάθηκε στην Ανόρθωση και σε άλλες κυπριακές ομάδες (του δεύτερου γκρουπ) και περιμένει.

ΖΑΝΤΕΡ ΣΑΝΤΑΝΑ

Η διαμάχη μεταξύ Απόλλωνα και Ζάντερ Σαντάνα είναι γνωστή. Ο Απόλλωνας ανακοίνωσε επίσημα τον παίκτη για συμβόλαιο δύο χρόνων το καλοκαίρι του 2018, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται ότι υπέγραψε μόνο για ένα χρόνο. Οι γαλάζιοι, όπως δήλωσαν, θα τον καλέσουν στην επίσημη πρώτη προπόνηση της χρονιάς, εντούτοις δεν πρόκειται να φορέσει ξανά τη φανέλα του Απόλλωνα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗΣ

Η πορεία του στον Εθνικό Άχνας ήταν εντυπωσιακή και του χάρισε μετεγγραφή στον Απόλλωνα το περασμένο καλοκαίρι. Ο… συνωστισμός με ποιοτικούς παίκτες στην επιθετική γραμμή της λεμεσιανής ομάδας δεν επέτρεψε στον Χατζηβασίλη να πάρει ευκαιρίες στον Απόλλωνα που άφησε ελεύθερο τον Κύπριο επιθετικό. Έχει και την ποιότητα και τα εφόδια για να πάρει δεύτερη ευκαιρία από ομάδα της πρώτης εξάδας.

ΡΕΝΑΤΟ ΜΑΡΓΚΑΣΑ

Εδώ και μήνες είναι στην πόρτα εξόδου της Ομόνοιας, αλλά με το ένα μάτι βλέπει προς το «Ηλίας Πούλλος». Όσο δεν εκδίδεται ανακοίνωση διαζυγίου με τον πολιτογραφημένο Κύπριο πολυθεσίτη ποδοσφαιριστή το σκηνικό παραμένει ρευστό. Ναι μεν δύσκολα θα παραμείνει στο Γέρι, εντούτοις τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν με την άφιξη του νέου τεχνικού διευθυντή.

ΜΑΡΚΟ Α’Ι’ΡΟΣΑ

Με δηλώσεις του στον «Αctive» ο Μάρκο Αϊρόσα ξεκαθάρισε ότι θα είναι παρών στην πρώτη προπόνηση της ΑΕΛ για τη νέα χρονιά. Οι φήμες στη Λεμεσό κάνουν λόγο για «τέλος» καριέρας του Αγκολέζου μπακ στην ομάδα και το σήριαλ θα έχει αρκετά επεισόδια.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΦΩΤΗΣ  

Το συμβόλαιο του με τον ΑΠΟΕΛ ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα και είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί την επόμενη του ομάδα. Η Δόξα θέλει να τον διατηρήσει στο ρόστερ της, ο ίδιος θα ήθελε να δοκιμάσει το βήμα παραπάνω και είναι στο περίμενε. Ανεπίσημα, εκδήλωσαν ενδιαφέρον γι’ απόκτηση του δύο ομάδες της πρώτης εξάδας. Εφόσον βρεθεί πρόταση που τον ικανοποιεί τόσο από πλευράς φιλοδοξιών όσο και οικονομικά θα αποχωρήσει από τη Δόξα. Διαφορετικά θα παραμείνει στην ομάδα της Κατωκοπιάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ