aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Τρίο «φωτιά» για τον ΠΑΟΚ…

Δύο γκολ ο Πρίγιοβιτς, ένα γκολ, ένα κερδισμένο πέναλτι ο Ενρίκε, δύο ασίστ ο Ουάρντα. Με αυτό το τρίο σε τρελά κέφια, ο ΠΑΟΚ νίκησε άνετα τη Βέροια 4-0 στην Τούμπα για την 21η αγωνιστική της Super League, επέστρεψε στις νίκες, παραμένοντας σε απόσταση 2β., από τον δεύτερο Πανιώνιο.

Ο πληγωμένος Δικέφαλος μετά την εντός έδρας ήττα από τη Σάλκε (3-0) για το Europa League, αλλά και τη «λευκή» ισοπαλία στην Ξάνθη, ζητούσε επιστροφή στις νίκες, με όμορφο ποδόσφαιρο. Και η επίσκεψη της ουραγού Βέροιας ήταν «δώρο» τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για τον Δικέφαλο.

Οι γηπεδούχοι από τα πρώτα λεπτά πίεσαν και άνοιξαν το σκορ, στο 17′, μετά την γκάφα από τον Μοχαμαντού Σισοκό. Ο κεντρικός μπακ θέλησε να γυρίσει με τακουνάκι την μπάλα στον τερματοφύλακα, δεν έκανε σωστό υπολογισμό, το τακουνάκι έγινε… ασίστ, καθώς ο Πέδρο Ενρίκε πήρε την μπάλα, πέρασε τον τερματοφύλακα Λόπεθ και με όλη την άνεση έκανε το 1-0.

Αυτό το γκολ «έλυσε» τα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ και έκανε περισσότερο εύκολο το έργο του. Ο Ενρίκε στο 41′ ανατράπηκε από τον Βασιλαντωνόπουλο κι ένα λεπτό μετά ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς εκτέλεσε το πέναλτι για το 2-0.

Ο φορ του ΠΑΟΚ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τον Ουάρντα, με αρχοντικό στιλ και υπέροχη κεφαλιά, έκανε το 3-0 στο 50ό λεπτό. Μαγική ασίστ από τον Ουάρντα για τον Πέλκα στο 72′, με τον τελευταίο να περνά την μπάλα πάνω από τον Λόπεθ για το τελικό 4-0.

Ο ΠΑΟΚ ανέκτησε την ψυχολογία του, την Τετάρτη (22/2) υπάρχει το δεύτερο παιχνίδι με τη Σάλκε, στη Γερμανία, ενώ ο Ιβιτς έδωσε την ευκαιρία στον 18χρονο τερματοφύλακα, Μάριο Σιαμπάνη να κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αντικαθιστώντας τον Παναγιώτη Γλύκο (63′).

Η Βέροια απογοήτευσε, δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική, ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βαρέλα στον Καπετάνο (23′), ενώ ο Μπαλάφας από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία, στη μοναδική της ευκαιρία.

Ο Ράτκο Ντόστανιτς, στην αρχή της 3ης θητείας του στην τεχνική της ηγεσία, δίχως άλλο, έχει πολλά να αλλάξει, στην προσπάθεια παραμονής στη Super League.

ΣΚΟΡΕΡ: 17′ Ενρίκε, 42′ πέν., 50′ Πρίγιοβιτς, 72′ Πέλκας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπλάνας (Μεσσηνίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 82′ Σακχόφ / 32′ Τόμας, 66′ Σισοκό

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος (63′ Σιαμπάνης), Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς (54′ Πούγγουρας), Κίτσιου, Σακχόφ, Κάτσε, Ουάρντα, Κάμπος (69′ Πέλκας), Ενρίκε, Πρίγιοβιτς.

ΒΕΡΟΙΑ (Ντόστανιτς): Λόπεθ, Ασίγκμπα, Αντονιάν, Σισοκό, Βασιλαντωνόπουλος, Τόμας (58′ Μπελαϊντ), Μπαλάφας, Στόιτσεφ (77′ Λινάρδος), Άρτσε (67′ Μίλιεβιτς), Σαρπόνγκ, Καπετάνος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ