aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΤο ματς με τον περισσότερο κόσμο στην ιστορία των ελληνικών ομάδων

Το ματς με τον περισσότερο κόσμο στην ιστορία των ελληνικών ομάδων

Έχει γίνει μεγάλο κλισέ αλλά πρέπει να παραδεχθούμε πως ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των κλισέ που έχουμε μάθει να τα στηρίζουμε και να τα οικειοποιούμαστε χωρίς να ασχοληθούμε ποτέ με το αν ισχύουν ή όχι. Ο λόγος για την φράση «το ΟΑΚΑ δεν είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο». Μπούρδες.

Το ΟΑΚΑ μπορεί να μοιάζει άδειο και αχανές όταν δεν έχει πολύ κόσμο, μπορεί να γεμίζει πολύ δύσκολα λόγω του τεράστιου μεγέθους του, αλλά όταν τελικά γεμίζει πολύ απλά δεν παίζεται ως έδρα.

Η παρουσία των ελληνικών ομάδων στο Champions League και τα μεγάλα ματς που αυτές έχουν δώσει είναι αναμνήσεις άμεσα συνδεδεμένες με την εικόνα του γεμάτου ΟΑΚΑ και την αίγλη που αποπνέει αυτό. Πρόσφατα, μας το θύμισε η ΑΕΚ, οι φίλοι της οποίας γέμισαν ασφυκτικά το Ολυμπιακό Στάδιο στο ματς με την Μπάγερν, δημιουργώντας μια καταπληκτική ατμόσφαιρα που χαιρόσουν να την βλέπεις.

Το παιχνίδι που το ΟΑΚΑ «βούλιαξε» πάντως έγινε στον πρώτο μόλις χρόνο λειτουργίας του. Ήταν τη σεζόν 1982-1983 και το Ολυμπιακό Στάδιο μετρούσε μόλις ένα μήνα από τα εγκαίνιά του. Συγκεκριμένα, ήταν 3 Νοεμβρίου 1982 και ο πρωταθλητής Ολυμπιακός υποδεχόταν το Αμβούργο για τον Β’ Γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.
Στο πρώτο ματς η γερμανική ομάδα είχε νικήσει με 1-0 και 75.000 οπαδοί του Ολυμπιακού κατέκλεισαν το ΟΑΚΑ προκειμένου να δουν την ομάδα τους να ανατρέπει το φτωχό αυτό σκορ. Για την ακρίβεια, οι οπαδοί του Ολυμπιακού που βρέθηκαν εκείνη την ημέρα στο γήπεδο ήταν 75.263. Αυτός ο αριθμός είναι ο αριθμός-ρεκόρ των εισιτηρίων που έκοψε ποτέ το ΟΑΚΑ.

Το αποτέλεσμα πάντως δεν ήταν αντίστοιχο της μαζικότητας και του ενθουσιασμού. Το Αμβούργο νίκησε για πλάκα με 4-0 και οι 75.263 οπαδοί του Ολυμπιακού γύρισαν απογοητευμένοι σπίτια τους. Μάλιστα, στο τέλος εκείνης της σεζόν το Αμβούργο γύρισε στο ΟΑΚΑ για τον τελικό της διοργάνωσης όταν και κατέκτησε το τρόπαιο νικώντας με 1-0 την Γιουβέντους.

Και για την ιστορία, τα άλλα τέσσερα παιχνίδια που το ΟΑΚΑ «βούλιαξε», το άτυπο Τop-5 των μαζικότερων στιγμών του με άλλα λόγια έχει ως εξής:

1995-1996 Παναθηναϊκός – Άγιαξ 0-3 (73.529 εισιτήρια)

Ημιτελικά Champions League, ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μια ιστορική πορεία έχοντας στον πάγκο του τον Χουάν Ραμόν Ρότσα και στο πρώτο παιχνίδι για την τετράδα κάνει το θαύμα και νικάει με 1-0 στο Άμστερνταμ τον παντοδύναμο Άγιαξ της εποχής που μια χρονιά νωρίτερα είχε κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Το ΟΑΚΑ είναι κατάμεστο από τους οπαδούς του «τριφυλλιού» που φαντασιώνονται την μεγάλη πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ