aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟ Παπέ Σισέ ήταν η αποκάλυψη του Ολυμπιακού στο Μπακού

Ο Παπέ Σισέ ήταν η αποκάλυψη του Ολυμπιακού στο Μπακού

Παπέ Σισέ; Παρών. Ο διεθνής στόπερ πριν από λίγες ημέρες ήταν σχεδόν τελείως εκτός πλάνων στον Ολυμπιακό και έτοιμος προς πώληση.

Και όμως το ποδόσφαιρο έχει αυτήν την ομορφιά. Έχει τον τρόπο να φτιάχνει ιστορίες εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Ο Σισέ μπήκε από το… παράθυρο ξανά στην ομάδα λόγω των πολλών προβλημάτων και απουσιών και επιστρατεύθηκε να παίξει με ελάχιστες προπονήσεις. Και εάν στο πρώτο παιχνίδι με τη Νέφτσι Μπακού μπήκε ως αλλαγή και μία έξτρα βοήθεια στην άμυνα στο 2ο ματς είδαμε κάτι τελείως διαφορετικό.

Είδαμε τον The Rock (όπως είναι το προσωνύμιό του) σε όλο του το μεγαλείο και με όλες τις δυνατότητές του.

Έναν Παπέ Σισέ που κρατούσε μόνος του μία αριστερή πλευρά ως μπακ – χαφ (μέχρι να κουραστεί βέβαια κάτι λογικό) και όχι μόνο έφτιαξε (μαζί με τον Βαλμπουενά) τη φάση του γκολ του Μασούρα με την τρομερή κίνησή του αλλά λειτούργησε ως επιθετικός, έχοντας τουλάχιστον δύο με τρεις φάσεις με σουτ. Που ήταν εκ των κορυφαίων του αγώνα στο Μπακού.

Οι κινήσεις του καρέ καρέ στη φάση του 1-0
Έχει σίγουρα ενδιαφέρον να δούμε το πως κυνήγησε τη φάση του 1-0 ο Σισέ. Στο 14.25 τον βλέπουμε λοιπόν να πηγαίνει πάνω στον Μπολούντοφ για να πιέσει και να κλέψει. Στο 14.30 έχει βγει τετ α τετ βλέποντας την προσπάθειά του να αποκρούεται. Στο 14.32 επιμένει και πάει να γυρίσει τη μπάλα που παίρνει την κόντρα και πάει στα πόδια του Βαλμπουενά που την έστειλε με εξαιρετικό τρόπο στον Μασούρα.

Ο 25χρονος και σχεδόν δίμετρος Σισέ είναι ένας παίκτης που ανήκει στον Ολυμπιακό και έφτασε να κοστολογείται 13 εκατ. ευρώ (τόση ήταν η οψιόν του στη Σεντ Ετιέν). Και σίγουρα η θέση του αριστερού μπακ ή μπακ – χαφ δεν είναι μία θέση που αγωνίζεται συνήθως.

Αποδείχθηκε όμως μία αγωνιστική αποκάλυψη στο Μπακού με τον Μαρτίνς να δείχνει πολύ ευχαριστημένος μαζί του και να τονίζει πως τον είχε προετοιμάσει για αριστερό μπακ. Ο Παπέ Σισέ προτιμήθηκε και από τον Βρουσάι και από τον Ραντζέλοβιτς διότι είναι περισσότερο αμυντικογενής παίκτης και από τους δύο. Μάλιστα με τον Βρουσάι υπήρχε και δοκιμή ως αριστερός μπακ.

Έβγαλε πάθος, τρομερή διάθεση και ήταν απλά φοβερός στους περισσότερους τομείς του παιχνιδιού και ειδικά τακτικά. Το μέλλον φυσικά κανείς δεν μπορεί να ξέρει το τι κρύβει, πλην όμως ο Παπέ Αμπού Σισέ και απέδειξε και θύμισε σε όλους το τι μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό ακόμα και ως αριστερός ακραίος αμυντικός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ