aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΛυτρώθηκε με τον Κλαρκ Ενσικουλού ο Απόλλωνας!

Λυτρώθηκε με τον Κλαρκ Ενσικουλού ο Απόλλωνας!

Τρεις ημέρες μετά την μεταξύ τους αναμέτρηση στην Κρήτη για το Κύπελλο Ελλάδας (1-0), Απόλλων Σμύρνης και Πλατανιάς αναμετρήθηκαν ξανά, αυτή τη φορά στην έδρα του πρώτου, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League.

Κοινός στόχος για τις δύο ομάδες ήταν να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο πλαίσιο του πρωταθλήματος και να «ξεκολλήσουν» από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, με τους γηπεδούχους να έχουν μόλις δύο πόντους και τους φιλοξενούμενους τρεις, πριν από την έναρξη του σημερινού αγώνα.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, σαφώς ανώτερη από τον αντίπαλό της στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να ανοίξει το σκορ με ψύχραιμο πλασέ του 25χρονου Κονγκολέζου διεθνούς επιθετικού της, Κλαρκ Ενσικουλού, μετά από ωραία συνεργασία του Εβγκέν Μπούντνικ με τον Ντίντακ Ντεβέσα στο 22ο λεπτό, ενώ είχε και δύο επικίνδυνα σουτ με τον Νίκο Κοροβέση (31′, 40′), την ώρα που ο Απόλλων Σμύρνης απείλησε μόνο με την κεφαλιά προς τα πίσω του… αμυντικού του Πλατανιά, Πιερίκ Κρος, μετά από εκτέλεση φάουλ του Εμάνουελ Κονέ στο 35′.

Διαφορετική η εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου, με τους ποδοσφαιριστές του Άκη Μάντζιου να μπαίνουν πολύ δυνατά αλλά να στέκονται άτυχοι, καθώς τόσο το σουτ του Βάντερσον στο 49′ όσο και αυτό του Τάσου Παπάζογλου πέντε λεπτά αργότερα σταμάτησαν στα δοκάρια της εστίας του Αντώνη Κοκκαλά. Ο αρχηγός των νεοφώτιστων, Γιώργος Ντάσιος, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 67′, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο πολύ κινητικός Ντεβέσα έφτασε κοντά στο 0-2, ωστόσο το πλασέ του μετά από εξαιρετική αντεπίθεση ήταν κάπως αδύναμο.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αρκετά στο τελευταίο εικοσάλεπτο, με αρκετές κίτρινες κάρτες από τον διαιτητή Αθανάσιο Σέζο αλλά ελάχιστες αξιοσημείωτες ευκαιρίες για γκολ, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τον Πλατανιά να επικρατεί ξανά με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης, αυτή τη φορά εκτός έδρας, να φτάνει τους έξι βαθμούς έπειτα από πέντε αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Super League ΣΟΥΡΩΤΗ και να τον αφήνει στον «πάτο» του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμό με Παναιτωλικό, Λάρισα στους δύο αλλά με ένα παιχνίδι περισσότερο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης (Μάντζιος): Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας (57′ Μενδρινός), Ντάσιος, Κονέ, Σιατραβάνης (82′ Μάατσι), Αλμπάνης (58′ Μάατσεν), Καστιγέχος, Μπιτζιμίν, Βαλλιάνος, Παπάζογλου.

Πλατανιάς (Παράσχος): Κοκκαλάς, Κρος (61′ Στάμου), Στανισάβλιεβιτς, Κοροβέσης (83′ Πατράλης), Στάθης, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Πριντέτα, Ενσικουλού, Ντεβέσα (70′ Δημούτσος), Μπούντνικ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ