aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Η τελευταία εικόνα μένει…

Ό,τι και να γίνει απόψε με τη Γιουβέντους στην τελευταία αγωνιστική φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να παίξει ξανά στην Ευρώπη τη φετινή σεζόν και αυτό είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αλλάξει. Μια πραγματικότητα που είχε ξεχάσει εδώ και δέκα χρόνια ο κορυφαίος σύλλογος της χώρας μας παίζοντας πάντα και με τα κοντομάνικα. Ο φετινός όμιλος ήταν ό,τι πιο δύσκολο έχει προκύψει ποτέ σε ελληνική ομάδα, με τον Ολυμπιακό να χάνει κατά κράτος τη «μάχη» με τη Σπόρτινγκ.

Ο Ολυμπιακός όμως κόντρα στη «Μεγάλη Κυρία» οφείλει να σεβαστεί πρωτίστως το δικό του όνομα και τα δικά του ανοδικά βήματα που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά την τελευταία 10ετία. Μόνο βαθμολογικά δεν έχει να κερδίσει κάτι. Έχει να κερδίσει όμως πολλά σε ένα ματς που οφείλει να το αντιμετωπίσει ως ένα ακόμη ραντεβού με την ιστορία του. Τη Γιουβέντους πριν λίγα χρόνια την είχε κερδίσει στο Καραϊσκάκη και αν τότε δεν είχε καταφέρει να περάσει στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ είχε προκριθεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Τα πάντα μετράνε στην Ευρώπη. Πρώτα από όλα το γόητρο. Είναι μεγάλη υπόθεση να μπορέσεις να κοντράρεις τη Γιουβέντους, που μάλιστα «καίγεται» για αποτέλεσμα καθώς, έστω και στο δύσκολο σενάριο του διπλού της Σπόρτινγκ στη Βαρκελώνη, μπορεί να μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό για τη βαθμολογία του Ολυμπιακού, αλλά και της Ελλάδας να μπορέσει να πάρει κάτι από αυτό το ματς ο πρωταθλητής Ελλάδας. Είναι εξίσου απαραίτητο και για την ψυχολογία της ομάδας που δεν διανύει την καλύτερη περίοδο της παρότι έχει νίκες στο πρωτάθλημα, αλλά με ζόρια και με σοβαρά εσωτερικά προβλήματα.

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός στο φετινό του ευρωπαϊκό φινάλε πρέπει να ψάξει το καλό φίνις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ