aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ευρωπαϊκό ποδαρικό

Η ΑΕΚ προέρχεται από το εμφατικό 4-0 επί της ΑΕΛ που την επανέφερε στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ, σε συνδυασμό και με το 1-1 του Ολυμπιακού στην Ξάνθη. Οι κιτρινόμαυροι στοχεύουν να παραμείνουν εκεί μέχρι τέλους. Για τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μετά την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, αλλά και για το αυριανό εκτός έδρας ματς με τη Ριέκα για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, μίλησε ο Έλντερ Λόπες στη «Live Sport».

Για το ματς με τη Λάρισα, είπε: «Ήταν ένα πονηρό παιχνίδι. Μπορεί το 4-0 να δείχνει ότι κερδίσαμε άνετα, αλλά αν δεν είσαι σοβαρός σε αυτούς τους αγώνες μπορεί να κινδυνεύσεις. Εμείς όμως από το πρώτο λεπτό δείξαμε ότι θέλαμε πολύ τη νίκη. Ελέγξαμε τον ρυθμό, πετύχαμε γρήγορα γκολ και δείξαμε ότι δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Πλέον είμαστε πρώτοι και θέλουμε να παραμείνουμε στην κορυφή μέχρι το τέλος».

Για την αναμέτρηση με τη Ριέκα, ανέφερε: «Ο αγώνας με τη Ριέκα είναι πολύ δύσκολος. Πρόκειται για μία ομάδα που είναι δεύτερη στο πρωτάθλημα της χώρας της, σκοράρει αρκετά και πρέπει να μη χάσουμε ούτε για δευτερόλεπτο τη συγκέντρωσή μας. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι ένα ζόρικο ματς, αλλά η ΑΕΚ σε όλα τα παιχνίδια παίζει για να νικήσει. Αυτό θα επιδιώξουμε να κάνουμε και την Πέμπτη. Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε πολύ καλά και στο Γιουρόπα Λιγκ και το αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για εμάς».

Για τις εντυπώσεις του από τη μέχρι τώρα παρουσία του στα κιτρινόμαυρα, σχολίασε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την επιλογή που έκανα. Νιώθω υπέροχα που ανήκω στην ΑΕΚ και ανυπομονώ να πετύχω πράγματα με την ομάδα».

Σε ό,τι αφορά στον Μανόλο Χιμένεθ, περιμένει τον Αντρέ Σιμόες. Ο τεχνικός της ΑΕΚ ανακουφίστηκε, καθώς έμαθε ότι ο Πορτογάλος μέσος δεν έχει υποστεί τελικά μεγάλη ζημιά, γλιτώνοντας τη θλάση και πλέον μένει να φανεί αν θα τεθεί άμεσα στη διάθεσή του. Δηλαδή, αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί αύριο (21:45) στην αναμέτρηση κόντρα στη Ριέκα στην Κροατία για την πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Νεότερα αναμένεται να προκύψουν εντός της ημέρας. Ο Ισπανός τεχνικός ελπίζει ότι θα σβηστεί το όνομα του Σιμόες από το απουσιολόγιο κι ότι δεν θα ψαλιδιστούν οι τελευταίες πιθανότητες του παίκτη για να αγωνιστεί στην αναμέτρηση με τη Ριέκα.

Εκτός αποστολής πιθανότατα θα τεθεί ο Κώστας Γαλανόπουλος, ο οποίος είχε και χθες πυρετό. Οπότε, εάν δεν αλλάξουν σήμερα τα δεδομένα είναι δύσκολο να προλάβει ακόμα και την αναμέτρηση (17/9, 20:30) κόντρα στη Λαμία για την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Χωρίς τον Γκάλο στην αποστολή

Κατά τη χθεσινή ολοκλήρωση της προετοιμασίας των κιτρινόμαυρων επί ελληνικού εδάφους, ενόψει Ριέκα, καταγράφηκε ένας απρόοπτος τραυματισμός. Ο Γκάλο ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον δεξιό προσαγωγό και αποκλείστηκε από τα πλάνα του Χιμένεθ. Ανέτοιμος ακόμα για να βοηθήσει είναι ο Παναγιώτης Κονέ. Η αποστολή θα αναχωρήσει σήμερα στις 10:00 το πρωί με ναυλωμένη πτήση τσάρτερ για τη Ριέκα. Η ΑΕΚ θα προπονηθεί απόψε (20:00) στο «HNK Ριέκα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ