aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Χ»αρακίρι και «τιμωρία» για τον Παναθηναϊκό!

«Χ»αρακίρι και «τιμωρία» για τον Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός «αυτοκτόνησε» στο Καυταντόγλειο και αναδείχθηκε 1-1 κόντρα στον Ηρακλή, με την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη να χάνει πολλές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο για να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Από την άλλη ο Γηραιός πάλεψε σε ακόμα ένα παιχνίδι, πέτυχε γκολ στην μοναδική καλή στιγμή που δημιούργησε και παραμένει «ζωντανός» για τη σωτηρία.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχτηκε δίχως τον Βίκτωρα Κλωναρίδη, καθώς κρίθηκε ανέτοιμος την τελευταία στιγμή λόγω ίωσης. Τη θέση του στη ενδεκάδα πήρε ο Σεμπάστιαν Λέτο, με τον Αργεντινό να παίρνει φανέλα βασικού μετά από πολύ καιρό.

Το παιχνίδι στο Καυταντζόγλειο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα λόγω του ανέμου, γεγονός που δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών.

Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα ήταν για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη στο 20’, όταν ο Εμποκού βρήκε ωραία τον Χουλτ, αλλά ο Σουηδός μπακ δεν κατάφερε να νικήσει τον Χουάντερσον.

Η φάση αυτή αφύπνισε τους «πράσινους» και στα επόμενα λεπτά πήρανε τα ηνία του αγώνα, πιέζοντας την άμυνα των γηπεδούχων.

Η πίεση αυτή απέφερε καρπούς στο 36’, όταν ο Μπεργκ ανατράπηκε από τον Ρούσσο και ο διαιτητής έδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι. Ο Σουηδός αρχισκόρερ του Παναθηναϊκού ευστόχησε και έγραψε το 0-1, βάζοντας το 17ο τέρμα στο πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Παντελίδη ξεκίνησαν πιο δυνατά, αλλά στο 50’ ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» το 2-0, αλλά αυτή τη φορά ο Μπεργκ νικήθηκε από τον Χουάντερσον.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ηρακλής μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή, αλλά ο Κουρμπέλης κόβει τελευταία στιγμή πριν ο Κούρος πλασάρει τον Βλαχοδήμο.

Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, αλλά δεν μπορούσαν να πετύχουν το γκολ που θα «κλείδωνε» τη νίκη.

Ο Ουζουνίδης στο 64’ έβαλε τον Μπουμάλ στη θέση του Λέτο, για να τονώσει την επίθεση της ομάδας του και δύο λεπτά μετά ο εξτρέμ του Παναθηναϊκού βρέθηκε απέναντι από τον Χουάντερσον, αλλά υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ.

Και αφού οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να πετύχουν δεύτερο τέρμα, άφηναν ελπίδες στον Ηρακλή για να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι και «τιμωρήθηκαν» στο 72’ στην πρώτη καλή ευκαιρία του Ηρακλή στο δεύτερο μέρος.
Ο Περόνε βρήκε τον Λεοζίνιο και αυτός με ωραία ενέργεια μπήκε από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα, αυτή κόντραρε στον Τελάντερ και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Στο τελευταίο τέταρτο το παιχνίδι απέκτησε υψηλό ρυθμό με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες εκατέρωθεν.

Τελευταία καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό έγινε στο 82’, αλλά η κεφαλιά του Μπεργκ πέρασε λίγο άουτ.

ΣΚΟΡΕΡΣ:  37’ Μπεργκ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 37’ Ρούσσος, 55’ Κούρος, 74’ Στάμου – 42’ Μπεργκ, 45’ Βιγιαφάνες, 75’ Κουρμπέλης, 80’ Ζέκα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Παντελίδης): Χουάντερσον, Αργυρόπουλος, Στάμου, Ρούσσος (46’ Ιντζόγλου), Κούρος, Σαραμαντάς, Δώνης, Τζανετόπουλος, Μοντέιρο (61’ Γροντής), Λεοζίνιο, Περόνε

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος , Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής (64’ Τελάντερ), Κουρμπέλης, Χουλτ – Ζέκα, Λουντ (75’ Μολίνς), Βιγιαφάνιες, Εμποκού , Λέτο (65΄Μπουμάλ), Μπεργκ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ