aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

AEK για τίτλο, ΠΑΟ για επιβίωση

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κοντράρονται απόψε στη Λεωφόρο, με τις δύο ομάδες να χρειάζονται τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Έχοντας διανύσει αισίως το ένα τρίτο του φετινού μαραθωνίου εύκολα παρατηρεί κανείς, ότι το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας είναι αρκετά ανταγωνιστικό. Εκτός από την έκπληξη που ακούει στο όνομα Ατρόμητος και φιγουράρει στην πρώτη θέση όντας αήττητος, τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο ΠΑΟΚ δείχνουν ικανοί να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του Ολυμπιακού.

Οι δύο δικέφαλοι έχοντας ξεμπερδέψει με το μεταξύ τους ματς την προηγούμενη αγωνιστική θέλουν να βάλουν μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου το καλό τους κοστούμι, έτσι ώστε να παραμείνουν κοντά ή γιατί όχι και πιο πάνω από τον Πρωταθλητή Ολυμπιακό στη βαθμολογία.

Η ΑΕΚ που μας ενδιαφέρει σήμερα, παίζει στη Λεωφόρο το τελευταίο της ντέρμπι για τον πρώτο γύρο. Μετά από αυτό ακολουθούν τα εντός έδρας ματς με Πλατανιά, Κέρκυρα και Απόλλωνα Σμύρνης και μόλις ένα εκτός κόντρα στον ιδιαίτερα υπολογίσιμο φέτος Λεβαδειακό. Συνειδητοποιεί επομένως ότι αν περάσει αλώβητη από τη Λεωφόρο απόψε έχει μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να τελειώσει το πρώτο μισό της σεζόν στην κορυφή. Αν και χτυπημένη από τραυματισμούς και απουσίες, τελευταίο «θύμα» ο Γιόχανσον στο μπαράζ της Σουηδίας με την Ιταλία, ο Χιμένεθ έχει στη διάθεσή του παίκτες που μπορούν να πάρουν το παιχνίδι.

Η αλήθεια είναι πως αν προσθέσει κανείς στους Μάνταλο και Γιόχανσον και την απουσία του τιμωρημένου Αραούχο τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα. Τη θέση του Σουηδού δίπλα στο Σιμόες θα πάρει λογικά ο Γαλανόπουλος, ενώ το λαβωμένο αρχηγό θα αντικαταστήσει ο Μπακασέτας, με Λιβάγια και Χριστοδουλόπουλο να παίζουν το ρόλο των επιθετικών αιχμών της Ένωσης. Το καλό για τον Ισπανό κόουτς είναι η παρουσία στη 18αδα των Τσιγκρίνσκι και Κονέ, που του δίνουν αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που χρειαστεί να αλλάξει κάτι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, δεν έχει και πολλά ερωτηματικά στη σύνθεσή του, αφού το roster είναι συγκεκριμένο και ελλιπές. Το καλό για τον Ουζουνίδη είναι ότι ο αρχηγός της ομάδας Κουρμπέλης θα παίξει κανονικά, όπως και ο Βιγιαφάνες. Οι πράσινοι έχουν με τον Έλληνα προπονητή στον πάγκο τους ένα εκπληκτικό ρεκόρ εκτός έδρας σε ντέρμπι, το οποίο και θέλουν να διατηρήσουν.

Η βαθμολογική θέση του τριφυλλιού, αλλά κυρίως η κατάσταση που επικρατεί στη οικονομικά του Συλλόγου δεν επιτρέπουν σκέψεις για τίτλο. Δεν παύει όμως να είναι ένα μεγάλο μέγεθος και οι παίκτες του να τρέφονται από τέτοιες νίκες. Αν σήμερα το σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη καταφέρει να πάρει τη νίκη θα δείξει για μία ακόμη φορά το μέγεθος του εγκλήματος που διέπραξε ο Αλαφούζος εναντίον του Συλλόγου, αποχωρώντας από αυτόν πριν ακόμα ξεκινήσει ουσιαστικά η σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ